Най-смелият и непримирим руски опозиционен лидер Алексей Навални, който загуби

...
Най-смелият и непримирим руски опозиционен лидер Алексей Навални, който загуби
Коментари Харесай

In memoriam: Навални насочи данните си за корупция към държавния глава, преживя и отравяне с „Новичок“

Най-смелият и несклоняем съветски опозиционен водач Алексей Навални, който загуби живота си днес е роден на 4 юни 1976 година в Бутин. Израства в град Обнинск, на 100 км от Москва. Той приключва право в Московския университет " Дружба на народите " през 1998 година Прекарва една студентска година в Съединени американски щати като стипендиант на Yale World Fellow през 2010 година Преди да бъде вкаран в пандиза, живее в Москва със брачната половинка си Юлия. Двамата имат две деца. 47-годишният опозиционер претърпя отравяне с нервнопаралитично вещество. Кампаниите на неговите организации разкриха корупцията на съвсем всички равнища в съветската страна. Те постоянно бяха ориентирани против самия съветски държавен глава.

Навални, чиито организации са неразрешени като " екстремистки " в Русия, едвам оживя през август 2020 година, когато беше изумен с нервнопаралитично вещество " Новичок " в Сибир. Екипът му тогава го транспортира до Берлин. Там той се възвръща в продължение на месеци. На 17 януари 2021 година опозиционерът реши въпреки всичко да се върне в Москва и беше неотложно арестуван.

Поддръжниците му проведоха всеобщи митинги в цяла Русия и полицията реагира със мощ. Въпреки че на него и на антикорупционния му екип беше неразрешено да се кандидатират на парламентарните избори, те въпреки всичко съумяха да разгневят Кремъл с предлагането за " мъдро гласоподаване ", което насърчаваше гласоподавателите да поддържат претенденти, които имаха късмет да победят партията на Путин " Единна Русия ". Посланието на Навални беше, че партията на Путин е цялостна с " мошеници и крадци ". Неговата Фондация за битка с корупцията (ФБК) изложи подробни изказвания за формалната корупция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР