Най-скъпият футболист в историята на футбола Неймар заяви, че е

...
Най-скъпият футболист в историята на футбола Неймар заяви, че е
Коментари Харесай

Неймар: Не съм в ПСЖ заради парите, исках по-голямо предизвикателство

Най-скъпият футболист в историята на футбола Неймар съобщи, че е послушал сърцето си при решението да премине от " Барселона " в ПСЖ. Бразилецът добави, че е желал по-голямо предизвикателство, а парите не са били приоритет за него.

" Моето сърце направи този избор. Исках нещо по-голямо, по-голямо предизвикателство. Хората не ме познават. Парите в никакъв случай не са били преди всичко. Ако желаех пари, щях да съм в различен тим в друга страна. За мен парите в никакъв случай не са били преди всичко ", сподели Неймар на конференцията при представянето му като състезател на парижани.

25-годишният бразилец има вяра, че е взел най-хубавото решение за карерата си. Той благодари на някогашните си съотборници за четирите години в " Барселона ". Неймар съобщи, че в никакъв случай не се е чувствал в сянката на звездата на каталунците Лионел Меси и не това е повода да напусне " Камп ноу ".

 Неймар: Не съм в ПСЖ поради парите, желаех по-голямо предизвикателство
© Reuters

" Това беше едно от най-трудните решения, които в миналото съм взимал. Бях в необикновен клуб с доста положителни играчи. Оставям доста положителни другари. Искам да благодаря на всички ", сподели Неймар, който ще стане най-скъпоплатеният футболист в света с годишна заплата 45 млн. евро.

" Разбира се, че не напуснах поради Меси. Мотивацията ми да играя за " Барселона " беше поради него. Тръгнах си, тъй като желая по-голямо предизвикателство, а не тъй като не съм се чувствал най-голямата звезда. И не това е нещото, което диря в ПСЖ. Чувствах се ужасно в " Барселона ", само че почувствах, че е време да отворя нова страница ", добави бразилецът.

" Не съм направил нищо неприятно. Тъжно ми е, че някои почитатели мислят по този начин. Надявам се, че това е единствено една дребна част. Никога не съм проявявал пренебрежение към почитателите и мисля, че всеки състезател би трябвало да бъде оставен да избере дали да остане, или да си тръгне ", сподели още той.

 Неймар: Не съм в ПСЖ поради парите, желаех по-голямо предизвикателство
© Reuters

Нападателят изрази желанието си да стартира да играе за ПСЖ допустимо най-скоро. Той се прицели във всички вероятни титли, като най-голямата му цел е спечелването на Шампионската лига.

" Радвам се, че съм тук в този огромен тим и хубав град. Нямам самообладание да стартира да играя и да печеля доста трофеи. Искам да напиша история тук ", съобщи Неймар, който ще носи №10 в ПСЖ.

Президентът на парижани Насер Ал-Хелаифи приветства бразилеца и го разгласи за най-хубавият футболист в света. Катарецът разясни, че не Неймар, а клубът е платил откупната уговорка на играча на стойност 222 млн. евро.

" С Неймар нашият план става все по-голям. Беше доста мъчно да изпълним този трансфер и му благодаря, че пристигна при нас. Няма втори в света като него. Трансферът му в този момент наподобява безценен, само че след две-три години той ще коства двойно ", сподели Ал-Хелаифи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР