Най-скъпата вода в бутилка от половин литър в света е

...
Най-скъпата вода в бутилка от половин литър в света е
Коментари Харесай

Градовете по света, в които бутилираната вода е най-скъпа

Най-скъпата вода в бутилка от половин литър в света е в Осло (Норвегия), където коства приблизително 1,52 евро, или със 194,90% повече от междинната цена за този артикул в света. Три града в Съединени американски щати се подреждат след норвежката столица във връзка с цената на бутилка вода: това са Вирджиния Бийч (1,31), Лос Анджелис (1,27) и Ню Орлиънс (1,22). Следва ги Стокхолм (Швеция) с 1,21 евро. Списъкът с десетте най-скъпи бутилирани води се добавя от Балтимор (САЩ) с 1,21 евро, Тел Авив (Израел) с 1,08 евро, Прага (Чехия) с 1,07 евро, и Дубай и Хонконг с бутилка за 1,05 евро. Най-евтина се оказва бутилираната вода в Бейрут (Ливан), надлежно 0,03 евро, пише . 

Данните са от изследване, извършено от търсачката за ваканционни наеми Holidu, която реши да проучва един от ежедневните разноски, с които туристите се сблъскват при посещаване на даден град. За задачата са определени 120 града по света и са съпоставени цените на няколко бутилки вода в най-малко два супермаркета във всеки от градовете, от марки като Evian, Perrier или този, бутилиран от Coca-Cola. 

Изследвани са и междинните разноски за чешмяна вода във всеки град, вследствие на което се оказва, че жителите на Осло заплащат най-вече за този вид вода - с 212,24% повече от междинното за света, следвани от тези в Сан Франциско (САЩ)  с + 183,60% и Уелингтън (Нова Зеландия)  с + 173,23%.

Жителите на Рияд (Саудитска Арабия) заплащат минимум - с 98,17% по-малко от междинната цена. Следват ги жителите от Кайро (Египет)  с -96,30% и Карачи (Пакистан) с -95, 71%. 

Инсбрук (Австрия) има най-голям резултат за качество на чешмяна вода, следван от Хелзинки (Финландия) и Виена (Австрия). Най-ниско е качеството й в Лагос (Нигерия), следван от Карачи (Пакистан) и Дакар (Сенегал).

По отношение на цените на бутилирана вода Мадрид се подрежда на 102 от 120 града. Бейрут (Ливан), Бангалор (Индия), Акра (Гана), Лагос (Нигерия), Брюксел (Белгия), Истанбул (Турция), Санто Доминго (Доминиканска република), Ал Кувейт (Кувейт), Хошимин (Виетнам) и Джакарта (Индонезия) имат най-ниските цени в таблицата, сред 0,03 и 0,18 евро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР