Най-силното нещо, което направи Христо Иванов преди три месеца, тъй

...
Най-силното нещо, което направи Христо Иванов преди три месеца, тъй
Коментари Харесай

Райчев: Със заявката на Габриел за Гешев ГЕРБ направи тънък ход срещу ПП-ДБ

Най-силното нещо, което направи Христо Иванов преди три месеца, защото той авансово, преди изборите разчете тази обстановка, която ще възникне, е да предложи да има договаряния и на тази база – държавно управление. А договарянията бяха за правосъдната система, като централно място в тези договаряния заема въпросът с основния прокурор.Това сподели в изявление за социолога Андрей Райчев.

" С този ход в действителност Бойко Борисов и ГЕРБ въобще дава отговор на питането - те свързани ли са с основния прокурор на живот и гибел и дали правосъдната промяна е нещо, което е нежелателно за тях. Той сподели: да, налага се и ние бихме желали да сменим основния прокурор, да вземем за пример. Т.е. това е един доста тъничък, забавен, малко непредвиден ход против " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ – ето, ние и без вас това ще го създадем ", разяснява Райчев във връзка поръчката на Мария Габриел, че първото й искане ще бъде за освобождението на основния прокурор Иван Гешев.

" Винаги се е считало, че Движение за права и свободи и ГЕРБ пазят основния прокурор, а " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ го смъкват. А в този момент излиза, че те споделят " Ами ние ще го свалим сами или най-малко ще предизвикваме неговото премахване “, обърна внимание социологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР