Най-силният играч на политическата сцена тази година беше застоят. Това

...
Най-силният играч на политическата сцена тази година беше застоят. Това
Коментари Харесай

Д-р Н. Михайлов: Най-силният играч през 2018 в България бе застоят

Най-силният състезател на политическата сцена тази година беше застоят. Това разяснява психиатърът доктор Николай Михайлов в диалог за политическата 2018-та година. По думите му България се намира в ниската си равновесна точка на необикновен нетворчески покой.
„ Освен този застой, в България нищо на става. Властта на господин Борисов е рутинизирана по един циничен метод. Тя знае какво е правила през годините, какво може да си разреши и какво би трябвало да побърза да извърши, до момента в който изтече нейният мандат. Това, което нормално вършат, е да връчат на личната си клиентела в страната запаси, главно стопански. Кражба на стопански активи, правосъдни репресии против неуместни хора през Специализирания съд и никаква стратегическа цел. Никаква концепция, която би могла да активизира публични сили за най-малко неизбежни промени. Вместо това има преуспяване на съсловния и на груповия нарцисизъм, който стачкува на улицата, с цел да прави напън върху едно плашливо и себенеуверено държавно управление, с цел да получи отстъпки. Това са секторни протести, които не вземат решение никакъв политически въпрос и даже не задават тематика.

Думата е застоялост, застой, политическо безвремие, което значи и изтощеност и предвещава завършек на епохата „ Борисов “, сподели доктор Михайлов пред ТВ „ Европа “.

„ Това, което се случва, е крепене на властта и шантаж, че в случай че не са те, ще бъде Българска социалистическа партия и вероятно Движение за права и свободи. Това е в реториката на опасността. Иначе, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма да ръководят дружно, тъй като това е пагубна съдружна формула, която само е способна да активизира обществен протест. Те знаят това и по тази причина Доган приказва за програмно държавно управление като единствена опция за присъединяване във властта “, счита анализаторът.

Изказването на някогашния вицепремиер Валери Симеонов за „ кресливите майки с сякаш заболели деца “ беше същински скандал. То скандализира етиката на политическия поминък.

„ Каузите на Валери Симеонов са дела на спора. И тъй като в България има интерес, любознание да се чуе тирада, която минава оттатък дежурното политическо двуличие, мисля, че ще има политическо продължение. Симеонов ще бъде подсилен и от други хора, които опортюнистично чакат, че в случай че се наредят до него в някакъв закостенял блок, ще съумеят да съберат електорат повече от 4 % “, предвижда доктор Михайлов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР