Най-щастливото шоу на Земята Произведени за щастие“ с Ива Свещарова

...
Най-щастливото шоу на Земята Произведени за щастие“ с Ива Свещарова
Коментари Харесай

Щастлив февруари в НДК - пълен списък на събитията

Най-щастливото шоу на Земята „ Произведени за благополучие “ с Ива Свещарова в цялостния ѝ искра, подготвена за сладко-бодливи изненади и Вили Прагер – танцуващият без защитна мрежа, ви чака на 1 февруари (петък) от 19:30 часа в ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс.

На 1 февруари от 19:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “ ще можете да гледате кино лентата „ Бохемска рапсодия “. Режисьор на лентата е Брайън Сингър, а в ролята на Фреди Мъркюри се превъплътява артистът Рами Малек. Филмът е с 2 награди „ Златен глобус ” – за най-хубава драма и трагичен артист на Рами Малек; 5 номинации за „ Оскар “ – за най-хубав филм, артист, монтаж, тон и звуков монтаж и 7 номинации за БАФТА – за най-хубав английски филм, артист на Рами Малек, операторско майсторство, монтаж, костюми, тон и грим и прически.

2 ФЕВРУАРИ /СЪБОТА/
Великата и неповторима Стоянка Мутафова ще празнува „ 70 ГОДИНИ НА СЦЕНА ” със специале спектакъл-юбилей на 2 февруари 2019 година в зала 1 на НДК. „ Г-жа Стихийно злополучие “ ще бъде в светлините на прожекторите на връх рожденния си ден тъкмо в 19:30 часа. На сцената ще стъпят и куп нейни другари и сътрудници, с цел да я уважат и поздравят. Очаква се празникът да споделят едни от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена. Сред тях ще са самата Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, „ Тоника Домини “ и още от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена.

На 2 февруари от 15:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “ ще можете да гледате кино лентата „ Те “ на режисьора Паоло Сорентино. След него, от 18:00 часа е лентата „ Роди се звезда “ с присъединяване на Лейди Гага и Брадли Купър.

3 ФЕВРУАРИ /НЕДЕЛЯ/
Програма достъп до информация връчва годишните награди „ Големият брат “ на 3 февруари от 11:00 часа в Литературен клуб „ Перото “. Анти-наградите „ Големият брат ” се присъждат на държавни структури, компании или персони, нарушили правото на персонална цялост и отбраната на персоналните данни. Наградата е учредена от интернационалната неправителствена организация за отбрана на персоналните права Privacy International.

Програмата на кино „ Люмиер Лидл “ за неделя (3 февруари) ще предложи прожекции на филмите „ Те “ от 15:00 часа и „ Бохемска рапсодия “ от 18:00 часа.

4 ФЕВРУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
В понеделник (4 февруари) от 19:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “ ще можете да гледате кино лентата с присъединяване на Тони Сервило – „ Те “.

5 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/
„ Бохемска рапсодия “ от 19:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “ е предлагането ни за вторник вечер.

6 ФЕВРУАРИ /СРЯДА/
На 6 февруари (сряда) от 20:00 часа в зала 1 ви чака концертът на фламенко китариста Висенте Амиго – Сърцето на Андалусия. Китаристът от Кордоба, както назовават Висенте Амиго, е един от най-изтъкнатите реализатори на фламенко на международната сцена с към този момент над 25-годишна кариера. Енигмата на тази южна земя в прегръдките на Пиренейския полуостров, или Ал Андалус, както я наричали арабите, ще бъде разгадана за българската аудитория посредством най-чувствената музика – фламенкото, в която инструмент и душа се сливат и описват за Малага, Кадис, Севиля, Кордоба, Гранада. Те ще пренесат слушателя в екзотичната атмосфера на Андалусия – пъстрият дом на доста религии и етноси, оставили след себе си шедьоври на изкуството и архитектурата.

Съюзът на артистите в България ще организира планувана конференция на 6 февруари (сряда) в Литературен клуб „ Перото “ от 11:00 часа.

Семинар на тематика „ Иновация в деяние “ ще се организира в Литературен клуб „ Перото “ от 18:30 часа на 6 февруари. Семинарът ще запознае участниците с образци и положителни практики за приложни нововъведения у нас.

Спектакълът The Victory day с присъединяване на Ива Свещарова, Вили Прагер, със специфичното присъединяване на Галина Борисова ще можете да гледате на 6 февруари от 19:30 часа в ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс. Представлението е притежател на премията на публиката Jardin d`Europe от Международния фестивал за актуален танц ImPulstanz-Vienna.

„ Роди се звезда “ с режисьор Брадли Купър ще можете да гледате на 6 февруари от 19:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “.

7 ФЕВРУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
На 7 февруари Николина Чакърдъкова кани всички свои фенове в зала 1 на НДК от 20:00 часа. Очаква ви един огромен български празник за душата и сърцето. За първи път ще чуете и видите най-новите ѝ песни, а Неврокопски танцов отбор ще ви зарадват с нови хореографии.

Събитие проведено от Американския университет в България ще се организира в Литературен клуб „ Перото “ на 7 февруари от 16:30 часа.

Превърналото се в едно от най-любимите събития на дребни и огромни – „ Нощ на книгите за Хари Потър “ ще се случи за трета поредна година, а хазаин още веднъж е Национален замък на културата. На 7 февруари (четвъртък) в Клуб 1 дружно ще споделим магията на незабравимите истории на Дж. К. Роулинг и ще срещнем новото потомство читатели с несравнимия свят на Хари Потър. Вълшебната тематика тази година е „ Хогуортс “, включваща хрумвания от всичките седем романа от поредицата, както и от спомагателните книги от сбирката на хогуортската библиотека.

В четвъртък (7 февруари) от 19:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “ ще можете да гледате кино лентата с присъединяване на Тони Сервило – „ Те “.

8 ФЕВРУАРИ /ПЕТЪК/
Фестивалът на ръчно направените неща ви чака в НДК в дните от 8 до 10 февруари, от 10:00 до 20:00 часа. По традиция Хендмейд фест код: ЛЮБОВ обръща особено внимание на Деня на влюбените, с цел да може всички влюбени да се снабдят с дарове.

Най-новият режисьорски план на Гергана Димитрова спектакълът „ Мовименто/Вариации “ ви чака на 8 февруари от 19:30 часа в ДНК. В него гласовете на пет авторки с друга народност, език и креативен ползи се преплитат, допълват, пресичат. Спектакълът стартира с изявление с хореографката и изпълнителка Галина Борисова, което задава и смисловата рамка, главното тематично скеле на представлението. Здрава Каменова, Мариана Събева, Улрике Сиха и Ив Лей сглобяват цялото през разнообразни части, изразяващи погледите им към динамичността на съвременността.

9 ФЕВРУАРИ /СЪБОТА/
Спектакълът „ За теб “ събира на една сцена актьорите Станимир Гъмов и Христо Мутафчиев. Те ви чакат на 9 февруари от 18:30 часа в Театър Азарян, с цел да ви опишат за любовта на двама братя към едно и също момиче.

Литературна вечер отдадена на Крум Филипов и неговия 50-годишен празник ви чака на 9 февруари от 18:30 часа в Литературен клуб „ Перото “.

Режисьорският театър на Ани Васева – „ Пътуване към Ада “ ви чака на 9 февруари от 19:30 часа в ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс. Спектакъл споделя за еуфорията от освобождението на формите и желанията. За пространство без време.

Десети конгрес на КТ „ Подкрепа “ ще се организира в дните 9 и 10 февруари (събота и неделя) в зала 3 и прилежащите ѝ пространства.

12 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/
Проектът на iHELP foundation – „ Пазители на сърца: задача учебни заведения “ ще бъде показан на 12 февруари от 11:00 часа в Литературен клуб „ Перото “. Проектът има за цел да сътвори най-голямата мрежа за взаимопомощ, обучавайки възпитаници от 10 приблизително общообразователни учебни заведения по какъв начин на практиката да оказват първа помощ на дете, новородено и възрастен и какви са опциите на приложението за алармиране ihelp при потребност от незабавна помощ на територията на София за основаването на по-сигурна среда за живот.

Пърформансът „ Синхроничност “ ще можете да гледате на 12 февруари от 19:30 часа в ДНК. Спектакълът изследва взаимоотношението сред индивида и света, без да го подчинява на тривиалната причинно-следствена логичност. На сцената е построена класическа мандала, в която се намира човек, подложен в обстановка на взаимоотношение със комплицирана система от аудиовизуални резултати. Геометричните линии по едно и също време асоциират с безконечното придвижване във времето, само че и със синхроничността на събитията, които са оттатък разсъдъка.

13 ФЕВРУАРИ /СРЯДА/
Представлението „ В очакване на Годо ” ще можете да гледате на 13 февруари (сряда) от 18:30 часа на сцената на Театър Азарян. Една история за силата на думите и за това по какъв начин от летливата им субстанция се ражда материя, действителност или обръщение, което някой някъде би желал да съобщи.

14 ФЕВРУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
„ Кралят Елен ” – трaгикомична театрална приказка в три дейности по Карло Гоци ще можете да гледате на 14 февруари от 18:30 часа в Театър Азарян. Сценична версия и режисура са дело на Анастасия Събева.

Сърцат, музикален и изпълнен с откровения – подобен ще бъде Свети Валентин за почитателите на P.I.F. в Литературен клуб „ Перото “ с концерта P.I.F акустично | Малък концерт за огромни влюбени и техните деца. Бутиковият лайв за Свети Валентин идва в отговор на множеството запитвания за ранен концерт на P.I.F - началото е в 20:00 часа. Бандата ще показа с публиката си едно друго музикално прекарване отвън огромната клубна сцена: камерно, само че с доста чиста и мощна страст. Отваряйки събитието за деца, P.I.F. желаят да трансфорат дребния си акустичен концерт в фамилно развлечение.

Книгата на Хули Леонис ще бъде показана в Клуб 1 на 14 февруари от 18:30 часа.

Представлението, което изследва тематиката за женското тяло като обект на стремежи и индивид, който упражнява влияние. Това е „ Съвършено розово “. Можете да го гледате на 14 февруари от 19:30 часа в ДНК. Участват Виолета Витанова и Ива Свещарова.

В деня на влюбените (14 февруари) от 19:00 часа ще можете да гледате българска стендъп комедия с артистите от Комеди Клуб на сцената на кино „ Люмиер Лидл “. Комедиантите са подготвили най-хубавите си смешки на тематика обич, връзки и полови прекарвания и ще разсмиват почитателите с истории за интимните си инциденти и неволи. Свети Валентин е сантиментален празник, само че за какво да не е и занимателен празник?

15 ФЕВРУАРИ /ПЕТЪК/
Английският музикант Tom Odell идва за първи път в България за концерт в зала 1 на НДК на 15 февруари (петък) от 20:00 часа. 27-годишният артист и създател на песни Tom Odell е измежду най-перспективните и сполучливи реализатори на британската инди-поп сцена. Излизането на дебютния му ЕР албум „ Songs from Another Love “ през 2012 година, му носи необикновен триумф – първата BRIT премия, в категорията „ Избор на музикалната рецензия “.

16 ФЕВРУАРИ /СЪБОТА/
Финалът на самодейността на Столична община – „ София – град на Толерантността и Мъдростта “ ще се случи на 16 февруари с концерт в зала 1. „ София – град на Толерантността и Мъдростта ” е дълготрайна стратегия на Столична община обвързвана с етническото разнообразие и мултикултурното обучение.

Спектакълът „ Тотална вреда “ с присъединяване на Леонид Йовчев и Галя Костадинова ви чака на 16 февруари от 19:30 часа в ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс.

На 16 февруари в зала 6 ще бъде представянето на книгата „ Тайните на Пакта “.

Спектакъл проведен от Национален замък на децата ви чака на 16 февруари от 18:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “.

17 ФЕВРУАРИ /НЕДЕЛЯ/
Фестивалът „ Вечните песни “ за млади поп реализатори ще се организира на 17 февруари от 19:00 часа в кино „ Люмиер Лидл “.

18 ФЕВРУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
„ За кравите ” – документална пиеса на Вадим Леванов, която изследва ролята на малкия екран в обществото ще можете да гледате на 18 февруари (понеделник) от 19:00 часа в Театър Азарян. Сюжетът наблюдава емисия вести в огромен ефирен канал със абсурден сюжет за дълъг правосъден спор за гладуващи елитни крави сред селска плантация и снабдител на фураж. Чиновници от разнообразни равнища се пробват да сплашат продуцентите на малкия екран и да спрат сюжета, само че все пак той излиза в ефир. Отвратителната история приключва щастливо за останалите живи крави, само че има скръбен послепис за хората, работещи на фермата.

19 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/
„ Прочети ми персонална лирика “, е събитието, което събира на една място пишещи хора, които желаят да показват творчеството си. Мястото е Литературен клуб „ Перото “ на 19 февруари (вторник) от 20:00 часа.

Пърформансът НЕОН ще можете да гледате на 19 февруари от 19:30 часа на сцената на ДНК – пространство за актуален танц и пърформанс. Спектакълът се интересува от тялото, което провокира, предизвика, флиртува и чества себе си като форма на митинг. Той е резултат от груповото авторство и ще бъде показан от Александар Георгиев – Аце (Македония/Швеция/България), Жана Пенчева (България) и Дарио Баррето Дамас (Испания), водени от интереса към кабаретния род бурлескa и неговия капацитет за влияние.

20 ФЕВРУАРИ /СРЯДА/
„ Островът на съкровищата ” – вълнуващо премеждие за пирати, скрити съкровища и тайнствени острови, ефектни декори и доста младежка сила и въодушевление. Това ще видите на 20 февруари от 18:30 часа в Театър Азарян.

На 20 и 21 февруари от 19:30 часа в ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс ще можете да гледате премиерата на Moonlight. Спектакълът е село на STEAM ROOM и показва поредност от авторски хореографски каузи, които работят в полето на поетичността и следят поетичното тяло и неговите обществени измерения през вероятността на хореографията. Те оферират своята работа в подтекста на Поетични тела.

21 ФЕВРУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Най-новият театър от програмата на Театър Азарян – „ Апарт “ ще можете да гледате на 21 февруари от 19:00 часа на сцена backstage в театъра. „ Апарт “ е документален театър по текстове и изявленията на едни от най-значимите български режисьори и артисти: Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Ицхак Финци, Стефан Илиев – Чечо, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Христо Домусчиев и други

Национална конференция „ Образование 4.0 “, проведена от „ 24 часа “ ви чака на 21 февруари (четвъртък) от 09:00 часа в зала 6.

22 ФЕВРУАРИ /ПЕТЪК/
Детска лидерска академия ще се организира на 22 февруари (петък) от 19:00 часа в Клуб 1.

В петък (22 февруари) в Литературен клуб „ Перото “ от 19:00 часа ще се организира затворено събитие.

23 ФЕВРУАРИ /СЪБОТА/
Мирослав Илич ще означи 45 години на сцената с концерт в зала 1 от 19:00 часа. Заедно с него щ бъде и оркестърът на Миша Миятович. Приходите от билетите за концерта ще отидат в помощ на клиниката по детска кардиология.

Представители на повече от 60 просветителни институции идват в София за среща с възпитаници, студенти и кандидат-студенти в границите на ревю „ Световно обучение “. Форумът ще се състои на 23 и 24 февруари (събота и неделя) в зала 3 на Националния замък на културата от 10:00 до 17:00 часа.

Семинар отдаден на IT специалностите на бъдещето ви чака на 23 февруари от 10:00 до 13:00 часа в Литературен клуб „ Перото “.

25 ФЕВРУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
Анжела Георгиу, най-бляскавата и надарена оперна певица на нашето време, ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на 25 февруари от 19:00 часа, по покана на Софийската филхармония. Програмата на концерта включва обичани оперни творби в осъществяване на примата и Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров. Анджела Георгиу персонално е избрала тенора, който да взе участие в концерта – Стивън Костело. Едва на 37 години, американският артист към този момент се подрежда в листата на най-хубавите тенори в света.

26 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/
Репертоарният проект на Ансамбъл „ Българе “ за 2019 година започва на 26 февруари (вторник), когато от 19:00 часа в зала 1 на НДК именитият отбор още веднъж ще показа нашумелия си огромен театър „ Осмото знамение “, със специфичното присъединяване на холивудската звезда Бен Крос.

Премиерна прожекция на кино лентата „ Jeff Love‘s Metanoia “ ви чака на 26 февруари от 19:30 часа в кино „ Люмиер Лидл “.

27 ФЕВРУАРИ /СРЯДА/
На 27 февруари от 19:00 часа Театър Азарян ще се трансформира в „ репетиционната “ на група P.I.F. Под режисурата на Мария Банова и благодарение на Иван Велков (китари), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани), Димо ще преведе публиката през другите стадии от живота си. Представлението е построено от шест монолога, в чиито тематики всеки може да припознае част от себе си – за детството, самотата, славата, любовта и магията да си родител. Зад мощния прочувствен заряд и интелигентната самоирония в текста стоят напъните на Здрава Каменова и Димо. Органичната заварка сред всяка от персоналните изповеди на актьора се случва с част от най-обичаните песни на P.I.F. като „ Огън “ и „ Оставам тук “. С глас в „ Кой прибира сутринт звездите? “ се включва и Китодар Тодоров-Кито.

28 ФЕВРУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
„ Както преди “ е заглавието на новия албум на Любо Киров, който ще бъде показан на сцената на зала 1 на 28 февруари от 20:00 часа. Любо Киров има един от най-красивите гласове в актуалната българска музика и ще се качи на сцената с невероятните музиканти – Живко Петров (клавиши), Ангел Дюлгеров (китара), Александър Обретенов (D2 бас-китара), Калин Вельов (барабани и перкусии) и LaTiDa (вокали).

Спектакъла „ Борхестриптих “ на режисьора Ясен Василев ще можете да гледате в последния ден на месеца – 28 февруари от 19:30 часа в ДНК. В спектакъла вземат участие Александър Узунов, Велислав Павлов, Петър Мелтев и Живко Джуранов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР