Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов

...
Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов
Коментари Харесай

Й. Цонев при Волгин: Антикризисен кабинет със срок и конкретни задачи

" Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов кабинет в границите на този е химера. Може би е най-добре да се намерения дали да няма антикризисен кабинет със период и с съответни задания. Но и за това съм песимист. Не са преодолени насъбраните негативи сред партиите в този парламент ".

Това сподели Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи и народен представител от придвижването, който гостува през днешния ден при Петър Волгин в БНР.

И добави:

" Трябва да има предварителни избори, с цел да може народът законно да покаже червен картон на тези хора, защото те ни изгубиха време и ни набутаха още по-сериозно в рецесиите. За да може България да си образува хомогенно идейно евроатлантическо болшинство. "

Тезата за предварителните избори пък компактно съответства с тази на водещия, който моли за безусловно същото.

Според зам.-председателя на Движение за права и свободи за всеки умел политик обстановката с Има Такъв Народ нямало по какъв начин да е изненада, защото спорът в цялата коалиция е зреел още от първия ден.

" Оприличавам тази коалиция на маса с четири крайници с друга дължина. Тези момчета се оказаха доста тежко неразбирателство. Вместо да възстановят разговора, те го нарушиха. Не поддържаха нито едно законодателно решение, което съставлява същинска битка с корупцията.

Отхвърлиха наш законопроект, с който стопираме ин хаус процедурите, които съгласно тях бяха максимален източник на корупция. За тях корупция е това, в което не вземат участие. Но корупция има там, където има власт ".

Цонев доста настоя, че че медиите на " умнокрасивитета " стартират тезата, че Има Такъв Народ се оттегляла под въздействие на Движение за права и свободи, защото била план на Движението. И изрично се разграничи от Слави Трифонов и неговата партия:

" Ако Слави беше артикул на Движение за права и свободи, всичките неща предходната година нямаше да се случат. Още юли щеше да има кабинет, който да поеме ударите на рецесията. Но те едно си знаят - пристигна ли миг да изтърват властта, вадят чучело Движение за права и свободи. "

Цонев съобщи още, че като съпротива Движение за права и свободи ще гласоподава срещу актуализацията на бюджета:

" На второ четене ще внесем цялостен пакет от ограничения, които ще бъдат в интерес на хората, на бизнеса. В бюджета на ръководещите поддръжката не е фокусирана, не е мощна там, където е най-нужно... Като изпомпваш пари от бизнеса и хората и след това ги връщаш, инфлацията става спираловидна. "

Той атакува политиката на премиера Кирил Петков във връзка с Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз:

" Петков направи най-лошото допустимо. Без да се опре на институциите, той потегли да взема решение някакви въпроси самичък някъде. Игнорира личния си външен министър.

Политиката на Движение за права и свободи е, че българският интерес изисква Западните Балкани, даже и Сърбия, и Турция, да бъдат членове на НАТО и на Европейски Съюз. Ако всички балкански страни сме членове на един политико-икономичен клуб като Европейски Съюз и на боен като НАТО, това подсигурява стабилността, мира и просперитета на Балканите. Но може ли това да става за сметка на българския народен интерес? Не! ".

(Тук тезите на придвижването за следващ път съответстват с тези на Има Такъв Народ - чиито народен представител извади саморъчна записка със скица от Кирил Петков за допускане на Македония, и с тези на " патриотите " от Вътрешна македонска революционна организация - които даже дадоха Петков на прокуратурата поради бележката, б.р.)

Цонев отхвърли изказвания, че " Движение за права и свободи имало залитания по съветската страна ":

" Къде ги видяхте? Движение за права и свободи е най-последователната евроатлантическа партия с всяко свое деяние. Но това е инструмент да държат Движение за права и свободи отвън властта. Превърнаха се от комунистически глашатаи във влъхви на евроатлантизма. И за какво? За да осребряват евроатлантизма, а не тъй като от вътрешната страна им идва ".

Йордан Цонев призна, че в последните месеци мощно е лимитирал медийното си присъединяване в символ на " митинг против отсъствието на плурализъм в медийната среда от началото на експанзията в Украйна ".

" Младостта ми мина в онази страна, когато въртяхме копчето на ВЕФ-а, с цел да чуем другото мнение. Никога не съм си представял, че ще пристигна време, когато другото мнение ще бъде потискано още веднъж. Моето кредо е евроатлантизмът. Може да не съм склонен с другото мнение, само че то би трябвало да участва ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР