Най-сериозна пречка за успешно управление на епидемията от коронавирус в

...
Най-сериозна пречка за успешно управление на епидемията от коронавирус в
Коментари Харесай

Кунчев: Липсата на хора в здравната система и недоверието пречат най-много

Най-сериозна спънка за сполучливо ръководство на епидемията от ковид в България са дефицита на хора в здравната система и неналичието на доверие в институциите, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " основният народен здравен контрольор Ангел Кунчев. Той добави, че политизацията също пречи. Кунчев е на мнение, че щаб, който да ръководи процесите, е необходим.

Високият % смъртни случаи в България той изясни с това, че страната е на челните места в Европа по затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови и белодробни болести. Експертът уточни, че смъртността е най-трудният за анализиране проблем, тъй като има доста фактори. За Кунчев значимото е да няма смъртни случаи, свързани с метода на лекуване. " При нас такова нещо няма, вършим това, което в цялостен вършат, със същите препарати ", добави той.

Кунчев сподели, че България е на ръба да реши казуса с дефицита на ваксини. В отговор на въпрос, той сподели, че към момента счита, че нощните заведения не би трябвало да отварят в края на април, каквито са проектите.

Кунчев прикани по празниците хората да са рационални, с цел да не се стигне до изкривяване на положителната наклонност за понижаване на заболеваемостта. Като собствен максимален призрачен сън специалистът уточни раждането на нов вид на вируса в Индия, който не се повлиява от имунизациите.

Зелените коридори са " допълваща функционалност " към процеса по имунизация, а те ще работят и по празниците, сподели още Ангел Кунчев. " Отваряме ги в празничния интервал, тъй като огромна част от персоналните лекари няма да работят. Искаме хората, които имат предпочитание да се имунизират, да могат да го създадат свободно ", добави той.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР