Най-ревностните пазители на българщината често са тези, които живеят далеч

...
Най-ревностните пазители на българщината често са тези, които живеят далеч
Коментари Харесай

Бесарабската българка Лилия Семкова, която изпя "Богдан Калинка думаше" на връх Шипка

Най-ревностните пазители на българщината постоянно са тези, които живеят надалеч от България - с носталгия живеят безрабските българи в Украйна, по този начин е израснала и Лилия Семкова. Певицата огласи с красиви фолклорни песни един от предходните сезони на " Фермата ", а във връзка 3 март тя реши да изпее " Богдан Калинка думаше ". Бесарабските българи я назовават химн поради всяка мъчителна строфа в нея. Ето какво показа Лилия Семкова пред Рая Пеева в предаването " Преди обед " по bTV.

" Честит празник на всички! Много съм разчувствана от сутринта. Това е един доста значим ден за всички българи, без значение къде се намираме. Българите по целия свят през днешния ден би трябвало да са горди, че са българия - да отпразнуват и да отбележат тази дата ", сподели Лилия Семкова.

" Тази ария я знам от мъничка, тя е може би първата в моя репертоар ", сподели Семкова за песента " Богдан Калинка думаше ".

" Песента е един самобитен химн на бесарабските българи. Тази ария е основана от една жена от моето родно село. Гордея се в действителност доста с тази ария ", сподели певицата, която снима видеото към песента преди две седмици.

" Не усещах мраз, а единствено прелестно неспокойствие и горделивост, че сега фотографирам на това свято място и пея тази обичана и неповторима ария ", спомня си тя фотосите на видеоклипа.

" Имам голяма фантазия да издам албум с български песни от моя край и с моите авторски песни, които сега имам ", споделя певицата.

" По време на пандемията ме спасяваше само музиката и моето семейство ", добавя тя.

" Фермата " ми донесе доста забавни моменти и тази популярност, която имам сега. Хората ми се веселя, познават ме ", сподели Семкова.

Записвайте се за " Фермата ", това е неповторимо прекарване - няма да съжалявате в никакъв случай, остава за цялостен живот ", сподели тя.

Вижте какво още показа Лилия Семкова във видеото в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР