Най-разпространените вируси през зимния сезон са преди всичко грипните вируси

...
Най-разпространените вируси през зимния сезон са преди всичко грипните вируси
Коментари Харесай

Постбиотици вдигат болните от грип на крака за два дни

Най-разпространените вируси през зимния сезон са на първо място грипните вируси (Influenza virus), коронавирусите (HCov) и респираторно-синцитиалните вируси (RSV). Те имат явен пик на заболеваемост през най-студените месеци от годината. Съществуват измежду нас от антични времена и провокират респираторни болести. За страдание, извънредно малко са вариантите на зимни вируси, против които разполагаме със характерни ефикасни антивирусни лекарства. А и те не всеки път оказват помощ, от време на време не се понасят, бързо развиват устойчивост и постоянно демонстрират нежелани странични реакции.

Засега вирусните инфекции не се лекуват. С тях се оправя човешкият имунитет. Ако обаче имунната система получи помощ извън, тя ще пребори заболяването по-бързо. Най-разпространеният метод за това са имунизациите.

Те са предопределени да предизвикат и укрепят имунната отбрана на организма против съответните вируси, като основат „ памет “ в имунната система. Те имитират естественото възпаление, стимулирайки имунната система да развие характерен имунен отговор. По-голяма част от антивирусните препарати като предписание са предопределени за активиране на имунитета. Приемът на витамини също е предопределен за стимулирането му. Приемът на други медикаменти цели единствено облекчение на признаците - температура, кашлица, хрема, разстройство и тъй наречените Т.е. лекуването на вирусните инфекции се показва в активиране и модулиране на имунната система.

По време на грипна или друга вирусна зараза е целесъобразно да се одобряват постбиотици. Това са биогенни съставни елементи и метаболити, секретирани от живи бактерии или освободени след тяхното разрушение, които в действителност обезпечават физиологичните изгоди за индивида. Това е най-новото и най-перспективно направление, обвързвано с тематиката за положителните бактерии и изгодите за индивида, написа " Марица ".

Постбиотиците ще снабдят организма с:

- имунологични метаболити (отрицателни регулаторни сигнални молекули, микро -РНК, биосърфактанти, тейхоеви киселини, пептидогликани, липополизахариди и пр.), които подтикват производството на имуноглобулини и цитокини, активиращи вродения и адаптивен имунитет;

- късоверижни мастни киселини (лактат, ацетат, пропионат, бутират), които модулират локалния и систематичен имунитет;

- витамини (В-комплексни витамини, витамин К), които поддържат имунната система мощна и усъвършенстват броя и функционалността на имунните кафези, като лимфоцити и макрофаги;

- ензими (протеаза, липаза, амилаза, лактаза, целулаза, пектиназа, ксиланаза и пр.), разграждащи комплицираните хранителни субстанции на елементарни, целящи потребление силата на организма вместо за преработката им, за справяне с болестта;

- антимикробни метаболити (органични киселини, водороден пероксид, лизоцим, бактериоцини, екзополизахариди и пр.), които ще понижат опцията вирусната зараза да прерасне в бактериална.

Следователно приемът на постбиотик по време на вирусни инфекции ще задейства и модулира имунната система, подпомагайки я да преодолее заболяването по-бързо и без спомагателни затруднения. Постбиотикът е потвърдено ефикасен противовирусен препарат. Обикновено „ изправя на крайници “ за 1-2 дни.

А потреблението на постбиотик профилактично по време на сезонните вируси ще способства за поддържане на имунната система на нужното равнище и защищити организма от развиването на вирусни инфекции. Последните научни изследвания сочат, че постбиотиците оказват помощ на тялото да се оправи с възпаления, да управлява надебеляването, да поддържа в норма кръвната захар, кръвното налягане и равнищата на холестерола. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР