Най-разпространените домашни любимци са кучетата и котките. Всеки човек, който

...
Най-разпространените домашни любимци са кучетата и котките. Всеки човек, който
Коментари Харесай

По какъв начин домашните ни любимци се опитват да ни кажат нещо?

Най-разпространените домашни любимци са кучетата и котките. Всеки човек, който споделя дома си с дребен другар от животинското царство, е уверен, че познава добре своя питомец. Тяхната природа обаче се разграничава значително от нашата. Тъй като те не умеят да употребяват речта, разгадаването на мислите и възприятията им е затруднено.

Опитът на хората в общуването с животните и проучванията на учените могат да внесат някои ясноти по отношение на държанието на домашните любимци, които са станали наши спътници в живота.

Когато кучетата въртят опашка

Този добре прочут жест хората одобряват единствено като демонстрация на наслада. Учени от Италия обаче настояват, че когато кучето върти опашка надясно, е щастливо. Ако видите, че прави това наляво, значи ситуацията, в което е, го прави несигурно.

Котките и лазерните фенерчета

Като следят по какъв начин писаната концентрирано следи светлината на лазерното фенерче и я гони неуморно, хората си мислят, че тя се забавлява добре. Всъщност това не е напълно правилно. Котето е ловджия по природа, то дебне и преследва, само че желае да улови и своята плячка. Това значи, че тя би трябвало да бъде действителна.

Сънят на домашните любимци

 Спящо куче

Да оставим ли своя питомец да се излежава и спи по през целия ден? Това наподобява примамлива концепция, само че е неверна. Прекаленото успиване може да провокира проблеми в държанието на животното. То има потребност от внимание и игра, както и от разходка със своя собственик.

Храната на порасналото ни кученце

Когато кученцето е било малко, всеки собственик грижливо е подхождал към храната му, с цел да пораства то крепко и витално. Когато порасне, някои хора погрешно считат, че то към този момент може да яде всякаква храна. Храненето на кучето би трябвало да бъде съобразено, с новите му потребности - от специфични субстанции за издръжливост на костите. Кучешката храна се избира съгласно възрастовите потребности на животинския тип.

Промяната в държанието на домашния любим

Нашите питомци си построяват непрекъснати привички, които вършат всекидневието им рутинно, и това за тях символизира спокойствието и сигурността. Затова всяка забележима смяна в държанието им би трябвало да се преглежда като симптом за нещо обезпокоително. Ако изгубят апетита си, в случай че са по-лениви и бързо се уморяват, в случай че уринират по-често - това са положения в държанието на домашните любимци, на които би трябвало да се обърне внимание и да се открие повода.

Различната позиция

 Котка на пода

Ние имаме хоризонтална вероятност по отношение на свята. При нашите любимци тя е отвесна. По тази причина те постоянно желаят да се качват някъде и да слизат. За да задоволим техните потребности, само че и да запазим дома си в положително положение, би трябвало да им подсигурим способи да се движат в тази посока.

Изявите на инстинктите

Често дребният ни домакински другар изпречва задните си елементи тъкмо пред лицето ни. Това съгласно неговите показа е жест, показващ доверие и непосредственост, защото дребното инстинктивно се е подлагало на майка си, с цел да го почисти. Така че това е част от езика на домашните любимци, посредством който те демонстрират обвързаност към стопаните си.

Белите на нашето домашно богатство

Често дребният ни питомец прави доста бели, само че любовта към скъпоценната ни облага не ни дава сърце да поправяме държанието му. Тренировките би трябвало да стартират още с първите прояви, с цел да са сполучливи и бързи резултатите.

Мястото на домашния ни любим

 Спяща котка

Всяко кученце или котенце, което приберем вкъщи, бързо привиква с ситуацията и незабавно окупира леглата и диваните. Ако не желаеме да го допуснем там, най-добре опитите да се добере до тези места да бъдат спрени незабавно. После е към този момент късно. Позволяваме или забраняваме още първоначално, няма приблизително състояние.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР