Най-рано следващата седмица ще бъдат водени разговори с "Газпром", ако

...
Най-рано следващата седмица ще бъдат водени разговори с "Газпром", ако
Коментари Харесай

Христов: Най-рано следващата седмица ще бъдат водени разговори с Газпром, ако е необходимо

Най-рано идната седмица ще бъдат водени диалози с "Газпром ", в случай че е належащо. Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов, който е на посещаване в комплекс “Мини Марица-Изток”.
Според него да се набират количества газ, които хората да си разрешат да купят, е приоритет. "Когато стане ясно какви количества полутечен газ ще минават, ще решим какво ще се договаря с "Газпром ". Ще вземем поради и завършването на интерконектора. Не желая да влизам в договаряния без да знам ", изясни той.
"Вече поискахме удължение на офертата за танкерите полутечен газ, чакаме отговор през днешния ден или на следващия ден. Работим по догадка за негативен отговор, надяваме се на най-хубавия. Водим договаряния с всички вероятни терминали, където можем да го разтоварим. Все още нямаме удостоверение къде и по какъв начин можем да разтоварим. Ако се получи отсрочка, ще ни е по-комфортно, в случай че не, отново ще се оправим ", увери Христов.
По думите му ангажимента с "Авакс " е да се показа линеен график за всички действия, които остават да се извършат по интерконектора с Гърция. "Крайният период, в който да пуснем количества по газопровода, е 1 октомври. Тогава най-късно той ще е изцяло работещ, с всички лицензи. В момента в тръбопровода има газ под налягане, с цел да се ревизира за теч и устойчивост ", акцентира министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР