Най-рано следобед разследващи ще могат да влязат в цеха с

...
Най-рано следобед разследващи ще могат да влязат в цеха с
Коментари Харесай

Следят с дрон пожара в "Дунарит" в Русе

Най-рано следобяд проверяващи ще могат да влязат в цеха с тротил във военния цех " Дунарит ", където през вчерашния ден имаше пожар. Русенският университет е дал дрон, оборудван с термовизионна камера и камера за нощно виждане, с които тази нощ над терена е следено дали има нови огнища на пожара.

Регионалната екоинспекция в Русе е осигурила преносима станция, с която са измерени следените индикатори на атмосферния въздух. Към момента не са установени превишения на откритите правила. За случая е известена Окръжна прокуратура Русе, под чието управление е формираното произвеждане за изясняване аргументите за пожара. Председателят на образувания спешен щаб - регионалният шеф на Русе Галин Григоров, съобщи за " Хоризонт ", че през нощта пожарникарите са правили превантивни дейности, с цел да не се позволява вероятно възпламеняване на сухата тревна маса, която се намира към огнището на пожара.

Най-вероятната версия за пожара в цех " Дунарит " е техническа нередовност, съобщи в Плевен министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

" Мога да успокоя хората. В момента нямаме тлеещи огнища, само че обстановката изисква да изчакаме несъмнено време с оглед сигурността на чиновниците, които ще работят на терен. Към момента се организират мероприятия с служащи, които са били вътре, да забележим каква е повода. Районът продължава да бъде под контрола на полицията. В момента вършат обливане с вода наново. Трябва безусловно всичко да е загасено, с цел да могат да влязат, въпреки всичко би трябвало да се мисли за сигурността на хората. Работим по всички версии, само че това, което сега имаме като информация, е най евентуално за техническа нередовност ".
В Плевен министър Маринов откри 27-ото национално съревнование " Пътен служител на реда на годината ".

Пожарът е засегнал близо половината от индустриалното помещение. В цеха към този момент няма тлеене и пушек, съобщи изпълнителният шеф на предприятието Петър Петров.

Петър Петров нощес е влезнал на своя отговорност в цеха, в който се съхраняват авиационни и артилерийски бомби. Той видял, че вътрешните пространства са опушени от високата температура, към половината от покрива е деформиран.

По думите му в склада е имало към един звук взривни субстанции. Големият риск, който през вчерашния ден е съществувал, е пожарът да се популяризира в близката гора, само че за благополучие това е преодоляно. Ръководителят на образувания спешен щаб и регионален шеф на Русе съобщи, че до приключване на наложителния 24-часов период, наблюдението с дрон ще продължи, като на място остават чиновници на противопожарната работа, както и на полицията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР