Най-пухкавата и ароматна геврек-погача е при нас - затова не

...
Най-пухкавата и ароматна геврек-погача е при нас - затова не
Коментари Харесай

Празнична геврек-погача

Най-пухкавата и ароматна геврек-погача е при нас - по тази причина не се колебайте, ами вадете лист и си записвайте рецептата

Необходими Продукти

● брашно - 600 г
● прясно мляко - 250 мл
● квас - 1 кубче
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 с.л.
● яйца - 1 бр.
● кисело мляко - 3 с.л.
● масло - 50 г краве

За плънката


● сирене - 100 г
● яйца - 1 бр.
● масло - 50 г краве

За намазване


● жълтъци - 1 бр.
● олио - 1 с.л.
● сусам

Начин на подготвяне

Поставяме маята в затопленото прясно мляко, в което сме разтворили захарта. Оставяме встрани за известно време до момента в който шупне.

Пресяваме брашното и вършим в средата му кладенче в което слагаме солта, яйцето, киселото мляко, омекналото масло и шупналата квас. Замесваме меко нелепнещо тесто. Покриваме го с забрадка и го оставяме на топло да втаса.

Докато втаса тестото си приготвяме плънката като настъргваме на ренде или натрошаваме сиренето. Към него прибавяме едно разрушено яйце и размекнатото масло. Смесваме и разбъркваме хубаво плънката.

Втасалото тесто разточваме върху набрашнен плот на не доста дебела кора - към 1 см. С чаша изрязваме кръгчета. Изрезките от тестото събираме и разточваме на ново и по този начин до момента в който оползотворим всичкото тесто.

Следва подреждането в тавата в която на дъното сме сложили хартия за печене. Върху кръгче слагаме плънка, от горната страна друго кръгче. Редим като кула, само че не доста висока с цел да можем да я принесем в тавата. Така на няколко кулички подреждаме изрязаните кръгчета и принасяме в тавата.

Наредената погача оставяме за наново втасване още към 30 минути. Преди да я сложим във фурната мажем с разрушен с малко олио жълтък и поръсваме със сусам или маково семе. Печем в авансово загрята фурна на 200 градуса

Инфо: moirecepti.mk и svanya.blogspot

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР