Най-продаваният автомобил на частни клиенти в Европа от 2017 г.

...
Най-продаваният автомобил на частни клиенти в Европа от 2017 г.
Коментари Харесай

Dacia Sandero: тайните на успеха

Най-продаваният автомобил на частни клиенти в Европа от 2017 година насам, Dacia Sandero бележи извънреден търговски триумф. След три генерации и към момента възходяща известност моделът е емблематичен за автомобилния пазар. Какви са тайните зад неговия триумф? Атрактивната цена явно, само че и актуалният дизайн, който съчетава издръжливост, качество и съвременно лъчение в композиция с интелигентни решения, които постоянно са изобретение за пазара. Разберете повече за съобразителната страна на модела!

Възможност за избор на нов автомобил на рационална цена и дух, който ви води там, където е настроението ви; наслаждавате се на шофиране в града или в провинцията сами или цялото семейство с един и същи автомобил: Dacia Sandero дава отговор на всички потребности и стремежи. Повече от просто автомобил, моделът е емблематичен участник на пазара, първият избор на частните клиенти в Европа всяка година от 2017 насам. И по този начин - по какъв начин съумява този модел, стартиран през 2008 година, в продължение на три генерации да притегля всички тези купувачи с разнообразни профили (2,6 млн. продажби) без да трансформира своите фундаментални полезности?

Когато проектирахме Sandero, видях паралел с румънския ваятел Константин Брънкуш – през цялото време нашият бриф изискваше да запазим нещата семпли, само че да предоставим на клиента най-важното. Мишел Бенсусан, програмен шеф на 3-тото потомство Sandero и Logan

ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ ОТКРИТИТЕ ПРОСТРАНСТВА

Първо, дано се върнем малко обратно, с цел да разберем от кое място потегля историята на триумфа на Sаndero. След Logan през 2004 година Dacia взема решение да стартира на пазара още един революционен модел през 2008 година: Sandero, здрав, чевръст градски автомобил за всеки. Година по-късно версията Stepway излиза на пътя, маркирайки първите стъпки на марката на пазара на коли за откритите пространства. Благодарение на своите великодушни размери, висок пътен луфт, удобен дизайн и постоянно налична цена, моделът печели сърцата на „ умните “ купувачи, което прави Sandero най-продавания автомобил на частни клиенти в Европа от 2017 година насам.

През 2021 година историята на триумфа продължава с третото потомство Sandero. Неговата прелест е подсилена с по-смел и по-съвременен дизайн, комбиниран с интелигентно и новаторско съоръжение - в резюме автомобилът е още по-добър и още веднъж супер наличен.

Лансирането на Sandero беше голяма стъпка за марката и разреши на Dacia в действителност да набере скорост. Това е паметен, емблематичен модел, който резервира непорочност на дизайна, като всяко последващо потомство е все по-привлекателно, крепко и одобрено. Давид Дюран, дизайн шеф Dacia
Версията Stepway надминава всички упования. Универсален, по-практичен от обичайния градски автомобил за офроуд излети, само че по-малко обемист от SUV, той се харесва от всички категории клиенти. Днес версията Stepway съставлява 66% от продажбите на Sandero.

От трите генерации на Sandero са продадени общо 2,6 милиона автомобила. Петте най-големи пазара в Европа са Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство, а през днешния ден 42% от всички продадени коли са с екологосъобразни двугоривни мотори ECO-G (бензин и LPG). И една дребна индустриална загадка: Dacia Sandero се създава в три завода на четири поточни линии. Всяка минута един автомобил слиза от линията.

SANDERO, НОВАТОРСКИ ИНТЕЛИГЕНТНИ РЕШЕНИЯ

Но този триумф няма нищо общо със случайността. Когато инженерните, дизайнерските и продуктовите ръководители в Dacia вземат решение да предложат нов модел, без да трансформират ДНК-то, направило марката толкоз сполучлива, те преследват всички благоприятни условия. Всички решения се преглеждат доста деликатно, с цел да се откри това, който най-добре дава отговор на упованията на клиента, т.е. най-практично на най-достъпна цена. По-долу са изброени 10 образеца за директно въздействие на дизайна върху разноските и интелигентни решения, които са съдействали за репутацията на модела и неговия търговски триумф.

1/ Модулни покривни греди – умна иновация, която се възползва от експертния опит на Dacia. Просто завъртате гредите и ги превръщате от надлъжни в напречни. Няма потребност да купувате втори набор греди, с цел да поставите покривна кутия, багажник за колела или за ски. Тази иновация се появява за първи път в гамата на Dacia с третото потомство на Sandero Stepway и по-късно бива внедрена и в други модели.
2/ Системата Media Control, която разрешава да употребявате личния си смарт телефон като мултимедиен екран в автомобила паралелно с радиото, с помощта на създаването на интелигентно решение: докинг станция, непосредствено интегрирана в таблото, замислена през цялото време на плана.
3/ Семплото и практично арматурно табло, оборудвано с детайл, който има голямо значение за дизайна: текстилна лента, интегрирана по цялата дължина на зоната, по едно и също време забележима и осезаема. Клиентът получава атрактивен интериор, без да се постанова да заплаща за скъпи материали.
4/ Панорамен стъклен покрив, прибавен към гамата на Sandero при третото потомство.
5/ Пространство и комфорт. Тези две думи дефинират всяко потомство Sandero. В най-новия модел увеличението на пространството за коленете с 40 мм предлага повече комфорт за пасажерите на задните седалки.
6/ Универсален дизайн – по какъв начин да се приспособяваме към потребностите и изискванията на живот на клиентите в 44 страни, като вземем поради националното законодателство, положението на пътищата и моделите на пътешестване? В Dacia всичко се проучва в най-големи детайлности. Така да вземем за пример 16-инчовите гуми остават непроменени за трите генерации, с цел да дават отговор на условията на всички пазари, на които Dacia участва.
7/ За да бъде в крайник с времето, беше значимо новото потомство на Sandero да предложи по-модерни дръжки на вратите, по-подходящи за новия дизайн. Персонализиран метод подсказва на нашите инженери най-хубавото решение: съвременен дизайн извън с дръжки вид „ ледник “ и обикновен механизъм от вътрешната страна. Това потомство е и първото, при което антената е сложена в задната част на автомобила.
8/ Практичност: дребна кука е вградена в централната подпора за окачане на чанта или дребни персонални движимости. Находчиво!
9/ Опции, приспособени към всички усети. Клиентите на Sandero не са едни и същи, само че споделят едно и също предпочитание: да имат автомобил, който дава отговор на техните съществени потребности. С третото потомство Sandero предлага редица специфични варианти: електронна ръчна спирачка, панорамен стъклен покрив или характерна тапицерия и други
10/ Универсални клиенти, горди с Dacia! Какво ще стане, в случай че най-амбициозното предизвикателство е да запазите клиентите си, да ги слушате, да въвеждате нововъведения и да продължите да завладявате пазара, без да променяте ДНК-то на вашите коли? Предизвикателство, с което нашите инженерни, дизайнерски и продуктови ръководители се оправят сполучливо, защото клиентите на Sandero са доста разнородни, само че имат минимум едно общо нещо: Те се гордеят, че имат Dacia! Данните приказват сами за себе си:

Във Франция 20% от купувачите на Sandero са на възраст под 44 години.
Средно купувачите на ново потомство Dacia Sandero са с три години по-млади от купувачите на по-ранно потомство.
В Испания Sandero е първият добит нов автомобил за съвсем един на 10 купувачи.
64% от клиентите* купуват Sandero поради цената му, 22% поради дизайна и 18% поради лоялността към марката.
В Европа 44% от хората, които купуват новата версия на Dacia Sandero, я разказват като стилна, спрямо 20% от тези, които са закупили по-ранната версия, когато се е появила на пазара.
39% от купувачите на Sandero* живеят в селски регион, 37% в дребен град, 10% в среден/голям град и 10% в предградията.
Купувачите на Sandero* имат огромен афинитет към живота навън: 26% обичат разходките и планинските преходи, 13% обичат да четат, а 12% са запалени велосипедисти.

* Във Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство

*Източник: www.dacia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР