Най-престижното състезание в ски скоковете веригата Четирите шанци може да

...
Най-престижното състезание в ски скоковете веригата Четирите шанци може да
Коментари Харесай

Турнирът Четирите шанци се очаква да се проведе по план

Най-престижното съревнование в ски скоковете веригата " Четирите шанци " може да се организира по проект, оповестява ДПА.

По традиция конкуренцията ще стартира в последните дни на декември и ще продължи в първата седмица на януари, като се чака подготовката на оборудванията в Германия и Австрия да стартира в идващите няколко дни.

Президентът на шампионата " Четирите шанци " Питър Крюер разкри, че с помощта на падналия сняг в последното време подготовката на шанците ще бъде належащо минимално количество сила.

" Благодарение на студените нощи и зимното време към този момент успяхме да произведем задоволително сняг и на четирите шанци с минимално потребление на сила, тъй че можем бързо да стартираме да ги приготвяме ", показа той.

През сезон 2022/23 " Четирите шанци " ще стартират на 29 декември с конкуренцията в Оберстдорф на 29 декември и на 1 януари в Гармиш-Партенкирхен. След Германия ски скачачите ще се насочат към Австрия за стартовете в Инсбрук (4 декември) и Бишофсхофен (6 декември), с които приключва конкуренцията.

Действащият първенец в шампионата е японецът Рьою Кобаяши, който през сезон 2021/22 записа втория си успех на " Четирите шанци ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР