Най-прекият път от Варна до южна България най-после официално е

...
Най-прекият път от Варна до южна България най-после официално е
Коментари Харесай

50 дни след приключване на ремонта: АПИ се сети да отвори прохода Провадия-Айтос

Най-прекият път от Варна до южна България най-сетне публично е отворен за придвижване на коли.

Това се случи след сигнал на Moreto.net до Агенция пътна инфраструктура, че голям брой пътни знаци сочат, че пътят е затворен за ремонт и вкарват в подвеждане хиляди водачи, макар, че ремонтът е завършил.

Проверка на Moreto.net от преди седмица демонстрира, че в прохода няма нито строителна техника, нито се правят ремонтни действия. Нещо повече пътят е напълно освежен, сложени са хоризонтална и отвесна маркировка, построени са отводнителни канали, сложени са мантинели. Изцяло завършен е и ремонтът на мостовете над бент. " Цонево " в региона на село Аспарухово.

Според живущите в обитаемоте места в прохода, ремонтът е завършил още в края на месец ноември. Ограничителните табели обаче по този начин и не са били отстранени.

Само до преди дни ежедневния бюлетин на АПИ също сочеше, че придвижването в прохода е лимитирано и се предлага обходен маршрут през " Ришки проход ", като даже бе посочен период 31.03.2022г.

Табелите, че проходът е в ремонт бяха отстранени от територията на Област Варна едвам през предходната седмица, откри репортерска инспекция на Moreto.net. За страдание едвам след сигнал и то 50 дни след приключването на ремонта.

Към сегашния момента единственото ограничаване за придвижване по прохода е за коли над 12 тона, сочи информация в уеб страницата на АПИ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР