Най-правдоподобната причина за здравословни проблеми на американските дипломати и техните

...
Най-правдоподобната причина за здравословни проблеми на американските дипломати и техните
Коментари Харесай

САЩ посочиха причината за "акустичната атака" срещу дипломати в Куба

Най-правдоподобната причина за здравословни проблеми на американските дипломати и техните фамилии в посолството в Хавана, както и в генералното консулство в Гуанджоу, e радиочестотно влияние. Това се показва в отчета на Националната академия на науките, инженерството и медицината на Съединени американски щати.

Подчертава се, че чиновници на дипломатическите задачи на Съединени американски щати в Куба през 2016 година и в Китай през 2017 година са почнали да се оплакват от необикновени признаци, в това число високо кръвно налягане, световъртеж, проблеми със слуха, зрението и когнитивните функционалности.

"Комитетът смята, че тези случаи са доста тревожни, частично заради евентуалната роля на ориентираната импулсивна радиочестотна сила като метод на въдействие, само че и заради мощната болежка и уязвимост, претърпяна от някои от потърпевшите “, отбелязва съавторът Дейвид Релман.

Изследователският екип също дефинира като вероятни аргументи химическото влияние, инфекциозните болести и психическите проблеми като евентуални аргументи за случаите.

През 2017 година Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че десетки чиновници на американското посолство в Куба са били подложени на „ акустични офанзиви “, чийто източник към момента не е открит. Хавана съобщи, че няма доказателства за такова влияние върху американските дипломати в страната. Китай също съобщи, че няма информация, която да удостовери сходно влияние.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР