Най-потресаващата част от видеозаписа, показан от комисията Хаджигенов“, са кадрите

...
Най-потресаващата част от видеозаписа, показан от комисията Хаджигенов“, са кадрите
Коментари Харесай

Манолова: Потресаващо е полицай да снима с личния си телефон момиче с разкъсани дрехи и с белезници

Най-потресаващата част от видеозаписа, показан от комисията „ Хаджигенов “, са фрагментите с служителя на реда, който с персоналния си телефон снима момичето, което е влачено и блъскано, с раздрани облекла, с белезници, пред очите на което момиче се пребиват и удрят другите протестиращи.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова през днешния ден от парламентарната естрада, по време на чуването на вътрешния министър Бойко Рашков за фрагментите с полицейско принуждение.

На какво съображение служител на реда вади персоналния си телефон и снима безчинство над протестиращи? Това част от проекта за разстановка на силите ли е? Регламентирано ли е? Има ли подзаконов нормативен акт, указания или някакво предписание да бъдат снимани издевателствата над протестиращи, попита Манолова.

Полицаите имаха боди камери, само че не и идентификационни номера, с цел да бъдат разпознати. Записите от персоналните телефони кой ги ревизира и къде се съхраняват? Записите от боди камерите кой ги ревизира и къде се съхраняват, попита тя.

Настоявам, в случай че тези записи се пазят и са регламентирани, да бъдат предадени на комисията, ръководена от Николай Хаджигенов, с цел да продължи изясняването на безобразията и полицейското принуждение по време на митингите, сподели Манолова.

Полицаи да вадят персоналните си телефони и да снимат събития от митингите беше процедура. По същия метод се държаха и служители на реда в РПУ-тата, където с сътрудници юристи защитавахме арестуваните. С часове не ни се даваше достъп, а в това време служителите на реда в пространствата за задържане и в преддверията снимаха. И питахме тогава да не би РПУ-тата да са се трансформирали във кино студия, напомни Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР