Най-пострадалата при атентата на Летище Сарофово българка даде показания в

...
Най-пострадалата при атентата на Летище Сарофово българка даде показания в
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития! Най-пострадалата българка от атентата в Сарафово проговори пред съда! Вижте какво каза…

Най-пострадалата при атентата на Летище Сарофово българка даде показания в съда. Данка Иванова е работила като екскурзовод и във съдбовния ден е посрещнала туристи от Тел Авив, които е трябвало да се возят на взривения рейс. Иванова е била на метри от детонацията. Спасява се, само че има редица пострадвания, а лечението им продължава и до през днешния ден.

“Около 16:30 ч. в деня на атентата отидохме на летището в Сарофово, с цел да посрещнем туристите от полета от Тел Авив. Трябваше да посрещаме четири автобуса“, описа тя.

По това време 58-годишната Данка работила като екскурзовод към компания “Отана”. Тя и нейните сътрудници посрещали туристи от Израел, които трябвало да бъдат настанени в разнообразни хотели.

“Трябваше да посрещна туристи за хотел “Глобус”. Почти всички се бяха качили, имаше единствено няколко пушачи до предната врата на рейса. От двете страни на автобуса останаха още няколко души, които качваха последните куфари с багаж. Казах им да се качват. Потърсих и водача. До този миг си припомням. Когато се съвзех, бях на земята“, добави потърпевшата.

Мустафа Кьосов е водачът на рейса, който трябвало да води израелските туристи до хотел “Отана” дружно с екскурзоводката Данка.

“На едното тъпанче са правили пластика. В оня ден посрещаше 47 души по лист. Данка работи като екскурзовод от 2002 година”, описа той.

Взривната вълна нанесла доста съществени рани по тялото на Данка – тя е била с охлузвания начело, а в лявото й бедро се забило стъкло. Стъкла имало и по други елементи на тялото. Най-много обаче потърпевши ушите на екскурзоводката. От мощния екот се спукали и двете й тъпанчета.

“До края на септември бях в болнични. Възстановяването на слуха ми лиши към година. Досега се занимавам с възобновяване на лявото рамо, на което съм се “приземила“, добави екскурзоводката Данка.

Освен раните по тялото и дългото възобновяване, Данка се сблъскала и с упреците на хората.

“В болницата две от туристките ме сочеха с пръст и ми споделяха, че аз съм виновна”, спомня си тя.

Данка Иванова не помни да е виждала атентатора на летището, само че от записите, които е видяла по малкия екран, е разбрала, че се е намирала на метри от него.

В профилирания съд през днешния ден се разпитват и още очевидци – всички работили на Летище Сарафово.

Припомняме, че бомбата лиши живота на българския водач Мустафа Кьосов и на петима изрелски жители. 35 души пък бяха ранените. А подсъдимите са Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан, които към момента се търсят от Интерпол.

Обвинението счита, че те са помогнали на атентатора Мохамед Хасан Ел Хюсейни, който също почина при гърмежа.

Източник: Нова телевизия
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР