Най-популярната версия за Неси се счита тази, която казва, че

...
Най-популярната версия за Неси се счита тази, която казва, че
Коментари Харесай

Британски биолог обяви, че е разгадал мистерията на чудовището от Лох Нес

Най-популярната версия за Неси се смята тази, която споделя, че това е античен воден гущер. По-новите версии допускат, че това може да е огромна змиорка. Биологът Хенри Бауер направи малко по-различно съмнение.

Професорът изследва страшилище от шотландския Лох Нес отдавна и най-сетне съумя да откри какво тъкмо може да бъде неуловимото страшилище. Бауер има вяра, че в продължение на няколко века хората са се страхували от големите праисторически костенурки, дребен брой от които са оживели в Лох Нес и до през днешния ден.

Професорът добави, че костенурките са могли да попаднат в езерото инцидентно, заради обстоятелството, че равнището на водата в този район е било доста по-високо. Когато водата спаднала, костенурките били хванати в капан. Но те съумели да се приспособяват към новите условия на живот.

Всеки знае, че морските костенурки, даже и през днешния ден, могат да доближат доста впечатляващи размери. В антични времена е имало даже великански човеци. Версията за праисторическата костенурка наподобява на Бауер и някои други експерти по-правдоподобна от историята на незнаен воден динозавър.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР