Най-популярната в света криптовалута bitcoin (биткойн) се срива с около

...
Най-популярната в света криптовалута bitcoin (биткойн) се срива с около
Коментари Харесай

Биткойнът спада, остава в диапазона от 10 хил.долара


Най-популярната в света криптовалута bitcoin (биткойн) се срутва с към 10 - 8 % тази заран и спадна под психическото равнище от 10 хиляди $, излиза наяве от данните от търговията.

По данни на CoinMarketCap биткойнът в ранните часове поевтиня с 10,34 % - до 9,962 хиляди $, само че по-късно леко понижи разликата и остана малко над 10 хиляди $. На борсата Bitfinex криптовалутата спада с 9,88 % до 9,917 хиляди $. По данни на Coindesk, биткойнът е поевтинял с 1,94 % до 9,84 $.

Биткойнът, който в края на ноември предходната година стартира да се търгува над 10 хиляди $ и доближи даже и до равнището от 20 хиляди $ губи позициите си на пазара. Играчите са обезпокоени от редица новии, свързани с пазара на криптовалута.

Другите крипотвалути също поевтиняват. Така да вземем за пример Ethereum бележи спад от 7,81 % - до 1,07 $, Ripple – с 12,36 % до 1,12 $, а Bitcon Cash – с 11,25 % - до 1,447 $.

Капитализацията на пазара също спада и в ранните чаове бе 495,82 млрд.долара.

Неотдавна да вземем за пример на японската борса за криптовалута Coincheck бе открадната криптовалута NEM на стойност равна на 58 милиарда йени, или 527 млн. $. По данни на борсата, офанзивата е засегнала 260 хиляди ползватели, на които ще им бъде изплатена отплата.

В началото на седмицата в Южна Корея влязоха в действие нови правил Сега за търговия с криптовалута всеки търговец е длъжен да се разпознава с банкова сметка.
Безспорно въздействие оказва и възбраната от страна на Facebook за реклама на криптовалути и ICO.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР