Най-перспективният български гребец Емил Нейков спечели бронзов медал на Световното

...
Най-перспективният български гребец Емил Нейков спечели бронзов медал на Световното
Коментари Харесай

Емил Нейков с бронз от Световното първенство по гребане

Най-перспективният български гребец Емил Нейков завоюва бронзов орден на Световното състезание по гребане за младежи до 23 години във Варезе, Италия.
Прочетете още
Синът на олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейков приключи на трето място във край “А” на скул и бе изпреварен единствено от спечелилия Йонас Гелсен (Германия) и Изая Харъсън (САЩ).

Нейков измина дистанцията от 2000 метра за 7:16.31 минути, изоставайки с 4.60 секунди от германеца и 1.42 от американеца. Българинът не бе в призовата тройка след първите 500 метра, само че в идващите 1000 съумя да навакса изоставането си на съперниците и се добра до бронзовото отличие.

В полуфиналите Нейков бе изостанал само от Гелсен, въпреки и единствено с 0.66 секунди, до момента в който в този момент разликата бе по-съществена, само че въпреки всичко нашият гребец заслужи третата позиция.

Така синът на Румяна и Свилен Нейкови към този момент има европейска и международна купа под 23 години от предходната година, както и бронз от планетарен шампионат в тази възрастова група.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР