Най-пъстрият фестивал за народни хора и танци Хайдушка софра започна

...
Най-пъстрият фестивал за народни хора и танци Хайдушка софра започна
Коментари Харесай

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев откри XI фестивал "Хайдушка софра" Хасково 2024

Най-пъстрият фестивал за национални хора и танци " Хайдушка трапеза " стартира по традиция с шествие от централния площад в Хасково. В дефилето за първи път участваха атрактивните фолклористи от РУСАЛИИ Петрич. Те водеха шумното шествие с проява на неповторимите мъжки обредни и военни танци от Петрич, които нямат аналог в България.
 
 Фестивал Фестивал " Хайдушка трапеза " в Хасково Източник: Община Хасково
Организатор на " Хайдушка трапеза " е Мишо Кадиев и неговият клуб " Фъртуните на Мишо ". Хиляди фенове се любуват през днешния ден на фолклорния маратон в зала " Дружба ", където ще се показват 51 танцови клуба и сформира от цяла България.
 
 Фестивал Фестивал " Хайдушка трапеза " в Хасково Източник: Община Хасково
" Благодаря Ви, че сте тук и сте част от неповторимата " Хайдушка трапеза ". Ние в Хасково си знаем: забият ли тъпаните на " Хайдушка трапеза ", значи пролетта е пристигнала и животът в Хасково се възражда с цялостна мощ! Пожелавам Ви триумф, доста забавление в идващите часове. Шумни и доста мощни благодарности за основателя на " Хайдушка трапеза " Мишо Кадиев и неговите " Фъртуни ", сподели в приветствието си кметът на Хасково Станислав Дечев.
 
Фестивалът за национални хора и танци " Хайдушка трапеза " се организира за единадесета поредна година. Той се реализира с поддръжката на Община Хасково по Програмата за финансово подкрепяне на локалната просвета за " Утвърдени и значими събития ".
 
 XI фестивал XI фестивал " Хайдушка трапеза " Хасково 2024 Източник: Община Хасково
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР