Най-овластеният човек в България е министър-председателят. Простичко казано той харчи

...
Най-овластеният човек в България е министър-председателят. Простичко казано той харчи
Коментари Харесай

Атанас Атанасов ще предложи лимит на мандатите на премиера

" Най-овластеният човек в България е министър-председателят. Простичко казано той харчи бюджета и назначава администрация. Той може да заема този пост до безкрая, президентът има мандат. Ще направя предложение да се вкара лимитиране на интервала, в който едно лице може да заема поста министър-председател. С властта у нас се злоупотребява. " Това съобщи водачът на ДСБ и съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов.
Атанасов даде образец с изпълнителната власт в Съединени американски щати, където мандатността на президента е лимитирана до два мандата.
В коментар за визитата на министър-председателя в Русия Атанасов сподели, че " с изключение на опрощение от страна на Борисов нищо друго не се е чуло. Посещението беше прекомерно необичайно, държано в загадка до последния миг и свърши предварително. Явно откакто главната цел е била провалена е било прекъснато. "
По думите му е ставало въпрос за борба сред Борисов и Румен Радев кой ще бъде по-близко до Путин. Атанасов беше безапелационен, че поради Крим и глобите против Русия, държанието на българските политици е било унизително.
" Не мога да приема подобен вид навеждане изключително от страна на премиера – обидно е. Унижавайки се пред Путин - унижава всички нас. За какво да се извиняваме? Че съблюдаваме европейските правила и правила? Страхът от политическо оцеляване докара Борисов до това унижение ", счита водачът на ДСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР