Най-опасните места на планетата всяка година привличат почитателите на екстремните

...
Най-опасните места на планетата всяка година привличат почитателите на екстремните
Коментари Харесай

10-те най-опасни места на планетата

Най-опасните места на планетата всяка година притеглят феновете на рисковите преживявания, в търсене на нови, вдигащи адреналина страсти. А тези места в действителност повишават равнището на адреналина. Посещението им даже крие съществени опасности за живота.

Представяме ви 10-те най-опасни места на Земята.

10. Чернобил и Припят
Украйна

 10-те най-опасни места на планетата

От процъфтяващи градове единствено за момент Чернобил и Припят се трансформират в забравено от Бога място. Ужасната покруса през 1986 година става причина жителите на двата града всеобщо да изоставен домовете си. След нуклеарната повреда в атмосферата се образува радиоативен облак, който се разгръща на десетки километри. От радиационното замърсяване са наранени милиони хора, а доста умират. В момента Чернобил и Припят са градове-призраци, които не престават да бъдат рискови за здравето и живота, поради към момента високите равнища на радиация в региона. През 2001 година Чернобил беше изключен от регистъра на обитаемоте места на Украйна. Туристически компании обаче към момента оферират екскурзии до Припят и неразрешената зона.

9. Змийският остров
Бразилия

 10-те най-опасни места на планетата

Островът се намира в Атлантическия океан, край крайбрежията на Бразилия. Той е неразрешен за визити. Не е мъчно да се досетите, че неговите жители са точно змиите. Според приблизителни калкулации, на един квадратен метър от територията на острова се падат по 5-6 змии! Островът е считан за най-големия естествен змиярник в международен мащаб.

8. Калифорнийското крайбрежие
Съединени американски щати

 10-те най-опасни места на планетата

Нападенията на бели акули не са необичайност край Западния бряг на Съединени американски щати, за благополучие множеството от тях не са с съдбовен край. Най-често потърпевшите са сърфисти, а нападателят нормално е огромната бяла акула, сочат данните на Комитета за изследване на акулите, организация, която записва сходни набези. Въпреки това сърфисти и гмуркачи не престават да покоряват морската простор в търсене на нови прекарвания.

7. Пустинята Данакил
Eтиопия

 10-те най-опасни места на планетата

Едно от най-красивите, само че и най-негостоприемните места на планетата. Ландшафтът е толкоз необикновен, че наподобява на друга планета. Колкото красива, пустинята е и толкоз рискова. Може да се опише единствено накратко – страховити вулкани, езера от сяра, температури, надхвърлящи 50 градуса и за похлупак – отровен въздух. В допълнение, в пустинята постоянно се случват и трусове. Не инцидентно на това място постоянно споделят „ Адът на Земята “ или „ Депресията Данакил “.

6. Долината на гибелта
Русия

 10-те най-опасни места на планетата

Намира се на полуостров Камчатка. В подножието на вулкан Кихпинич. Дълга е към два километра. На пръв взор това е задоволително картинно място – западния скат на вулкана се спуска към река, образувайки редица тераси, над които непрекъснато се стелят кълба пара. Районът е прочут освен с красивата си природа, само че и с множеството необясними смъртни случаи. Престоят на това място за по-дълго време е извънредно рисков. Учените допускат, че животните и хората умират от въздуха над долината, който е кондензиран с отровните пари на вулканичните газове.

5. Гунунг Мерапи
Индонезия

 10-те най-опасни места на планетата

Името на индонезийския деен вулкан значи Горящата планина. Не инцидентно. Висок е 2 914 метра и е на 400 хиляди години. Силни изригвания стават приблизително на всеки 7 години, а дребни – приблизително 2 пъти годишно. Вулканът дими съвсем всеки ден, като стълбът на дима доближава 3 хиляди мера височина. Последното му изригване е записано през 2014 година. Тогава умират над 20 локални поданици. Изригването през 2006 година също предизвиква гибелта на доста хора. Известно е, че през 1930 година там са били убити към хиляда души. Тогава огнената лава се разлива на 13 километра.

4. Пътят на гибелта
Боливия

 10-те най-опасни места на планетата

Пътят е издигнат от парагвайски пандизчии по време на войната сред Боливия и Парагвай през 1932 година. Наличието на голям брой остри завои и неприятната пътна настилка са аргументите за ежедневните пътно-транспортни катастрофи на 64-километровото трасе. Между 200 и 300 души умират всяка година по този път. Първите 20 км от пътя са покрити с асфалт, само че по-късно гладката повърхнина внезапно минава в трошляк, постоянно затрупан и с тиня. Няма защитни мантинели, лентата за придвижване е една, а на всичкото от горната страна и атмосферните условия рядко са удобни.

3. Върхът Вашингтон
Ню Хемпшир, Съединени американски щати

 10-те най-опасни места на планетата

Това е едно от най-високите и най-красивите места в североизточните щати, само че и най-непредвидимото, поради променливите метеорологични условия. Известен като „ Домът на най-лошото време в света “, връх Вашингтон е висок единствено 1916 метра, само че страда от някои от най-екстремните метеорологични условия на планетата, сравними с тези на връх Еверест или на Южния полюс. Най-ниската температура, записана на върха, е -46 градуса. Само на Южния полюс е по-студено. Най-високата скорост напразно, записвана на връх Вашингтон, е 372 км/ч – това е най-силният вятър, регистриран в миналото на земята, който оставя след себе си и най-свирепите урагани.

2. Бермудският триъгълник
Атлантически океан

 10-те най-опасни места на планетата

Бермудският триъгълник – това място в Атлантическия океан, описвано най-често като регион, ситуиран сред 3 въображаеми прави, свързващи Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. Място, което постоянно е предизвиквало необикновен интерес, поради множеството мистериозни събития, които се случват точно там. Място, където изчезват кораби и самолети, а навигационните уреди отхвърлят да работят. Тази морска зона е изпълнена с рискове, най-много поради огромния брой на плитчини и постоянно зараждащите стихии и циклони. Това до известна степен изяснява безбройните произшествия и механически проблеми, които се случват в региона.

1. Планината на мъртъвците
Русия

 10-те най-опасни места на планетата

Местните назовават планината Холат Сяхил в Урал Планината на мъртвите след мистериозния случай „ Дятлов “. Събитие, довело до мистериозната гибел на деветима скиори в северната част на Урал през 1959 година След случая планинският проход е наименуван проход Дятлов, на лидера на групата – Игор Дятлов. Очевидци на случилото се няма, а руските следователи дефинират единствено, че „ непреодолима незнайна мощ “ е повода за гибелта. Хронологията на събитията също остава неразбираема, заради неналичието на очевидци и доказателства. Случаят остава забранен и до през днешния ден. Смъртта си, по необясними аргументи, по-късно намират още доста откриватели и туристи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР