Най-опасни са хората с висока температураСега, когато респираторните вируси са

...
Най-опасни са хората с висока температураСега, когато респираторните вируси са
Коментари Харесай

След вирусна инфекция: Колко време заразяваме околните

Най-опасни са хората с висока температура
Сега, когато респираторните вируси са на всички места към нас, а и грипът настава, несъзнателно се стряскаме, в случай че някой кихне наоколо. И неговото решително: „ Вече не съм болен, не се тревожи! “, по никакъв начин не ни успокоява. Добре е да знаем какъв брой дълго човек може да бъде инфектиран за близките, откакто е прекарал вирусна зараза.

Грип и простуда

Лекарите предлагат да се изолираме и да не контактуваме с други още при първите признаци на заболяване – температура, кашлица, хрема. Няма значение какъв вирус сте хванали – не си коства да ходите заболели на работа, с цел да не болестите другите.

Има един безапелационен симптом дали сте заразни. Когато се бори с вируса, човек поддържа нараснала телесна температура. В този миг той е най-опасен. Но незабавно щом температурата се възстановява и падне до 36,6 градуса, индивидът престава да бъде рисков.

Ковид

Ситуацията с ковид е малко по-сложна. Той се популяризира и в червата, заради което е допустимо предаване на зараза даже след нормализиране на температурата. Ако сте изцяло сигурни, че имате Ковид, по-добре се изолирайте и изчакайте 7-10 дни от началото на болестта, с цел да премахнете изцяло опцията да болестите някой различен. 

Обърнете внимание, че основният източник на зараза са децата. Колкото по-малко е детето, толкоз по-несъвършен е неговият имунитет, тъй че вирусът мутира по-бързо и се предава на други хора по-активно, в сравнение с от възрастни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР