Най-очевидният отговор на този въпрос е – чисто и просто

...
Най-очевидният отговор на този въпрос е – чисто и просто
Коментари Харесай

Защо кучето ме ближе?

Най-очевидният отговор на този въпрос е – чисто и просто близането на кучето е демонстрация на обвързаност. Тяхното кадифено езиче се пробва да ви каже, че сте всичко за тях – и от горната страна на това кожата ви има прелестен усет!

Също както обстановката с лаенето обаче, и близането съставлява значима част от кучешкото държание и, затова, може да се интерпретира по друг метод по отношение на обстановката.

У канидите близането е инстинкт – майката облизва дребните и те вършат същото между тях за разчистване и създаване на обществени взаимоотношения. Това е верижна поведенческа демонстрация – щом майката е близала дребните си, те ще ближат своите дребни и всеки различен другарски обект в окръга си.

Когато в котилото дребните ближат майка си, нормално това е напомнянето им тя да достави хранителния запас – млякото. В глутниците по-низшите членове ближат по-висшестоящите с вярата да им разрешат достъп до общата плячка.

 Куче

Тъй като нямат ръце с цел да допират, кучетата ближат с език обектите, които съставляват интерес за тях – един тип в допълнение осезание. Възможно е просто да се пробват да приковат вниманието върху себе си или да поздравяват своя човек. В случай че на четириногото му се играе, само че вътрешно знае, че използването на зъби не е разрешена, демонстрира засилено лизане.

Екстремното лизане може да бъде нежелана демонстрация, обвързвана с дълготрайно излагане на кучешкия език към човешката кожа и облекла. Във всички случаи е по-скоро човешки, в сравнение с кучешки проблем.

Не е наложително обаче близането да визира човек – постоянно четириногите се обръщат към предметите в близост и към самите себе си – до степен на опадване на козината и дразнене на кожата. Ако сте загрижени, потърсете помощта на експерт по кучешко държание и треньор. Той ще реши дали става за обсесивно компулсивно разстройство.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР