Най-очевидният първи симптом на коронавирус инфекцията е високата температура, заяви

...
Най-очевидният първи симптом на коронавирус инфекцията е високата температура, заяви
Коментари Харесай

СЗО обяви най-явният симтом на COVID-19, усетен кошмарно от над 90% от заболелите


Най-очевидният първи признак на ковид инфекцията е високата температура, съобщи представителят на Световната здравна организация Маргарет Харис. Според нея, откакто се е заразил, човек може да се разсъни измежду нощ парещ и даже да не разбере какво се случва с него.

„ Хората споделят, че се разсънват горещи, усещат се извънредно, не схващат какво се случва. Най-очевидният признак е висока температура над 38 градуса ", съобщи Маргарет Харис.

След това, че болните усещат и настинка. Говорителката на СЗО добави, че 90% от инфектираните хора изпитват тези признаци.

По информация на СЗО инфектираните с COVID-19 в света са над милион. Повече от 57 хиляди души са изгубили живота си в борбата със болестта.

В Русия са открити 658 нови инфектирани с ковид единствено за ден, общият брой на случаите доближава 5389. От началото на разпространяването на инфекцията в страната са умряли 45 пациенти, а 355 пациенти са се възстановили.

Положението в Испания и Съединени американски щати е надалеч по-страшно. Общият брой на инфектирани в Съединени американски щати набъбна до над 300 000, а в Испания са повече от 130 000. След тях се подрежда Италия с съвсем 130 000 инфектирани.

В Германия инфектираните са малко под 100 000, а във Франция са 90 000.



Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР