Най-оборотният ни сериал в чужбина „Под прикритие“ влезе в каталога

...
Най-оборотният ни сериал в чужбина „Под прикритие“ влезе в каталога
Коментари Харесай

Под прикритие проби в Netflix във Франция

Най-оборотният ни сериал в чужбина „ Под прикритие “ влезе в каталога на Netflix на територията на Франция. Стрийминг колосът е придобил правата за лъчение на всички 60 епизода на продукцията (разпределени по 12 в пет сезона).

Наркоимперията на Иво Андонов (Захари Бахаров) е налична на платформата в страната на любовта още от края на предходната година, сочи информация на „ Монитор “ в два самостоятелни уеб страницата – finder.com и justwatch.com, където са изброени всички налични заглавия в Netflix (Франция).

Това е следващият пробив на „ Под прикритие “ на интернационалния пазар, като кримката към този момент получи разпространяване в над 144 страни. „ Това е единствената българска продукция, която връща своите вложения “, разкриха през 2017 година от Българска национална телевизия, която излъчваше премеждията на комисар Попов (Владо Пенев) и ченгетата под прикритие Мартин (Ивайло Захариев) и Ерол (Бойко Кръстанов) в продължение на пет години.

Въпреки това, от позиционирането на сериала във френската версия на Netflix, става известно, създателите на продукцията не получават отчисления. „ Хората от Netflix евентуално са си платили, само че нещо по веригата се къса “, разяснява Виктор Божинов, който бе един от режисьорите на „ Под прикритие “ и като подобен има авторско право върху епизодите, по които е работил. Към момента Джаро (Михаил Билалов) дирижира подземния свят и на платформата на Amazon. Проверка на „ Монитор “ сподели, че там всеки от епизодите на кримката може да бъде „ закупен “ (гледан) на цена от 2 $. Цял сезон пък се котира за 10 пъти по-висока цена.

Междувременно стана ясно, че идеологът и продуцент на сериала Димитър Митовски се е върнал за малко към първата си специалност и довечера в 19 ч. открива своя галерия в столичната изложба One Monev на ул. „ Иван Вазов “ 14. Той е прочут на необятната аудитория като режисьор, само че малко се знае, че е почнал кариерата си като художник преди повече от 25 години. Проектът Dead end е натурален резултат от концепцията за продължение на сериала „ Под прикритие “ с други средства.

В процеса на работата си върху сюжета на сериала той редом е рисувал ескизи и стори-бордове на някои основни подиуми, изграждайки нова несъществуваща среда за героите, които попадат в успореден свят – „ Чистилището “. Рисуването пресъздава доста ясно визиите му за това „ място “, както го назовава в сюжета.

В интервала на писане художникът режисьор натрупва задоволително произведения, които го предизвикат да мисли за нещо по- огромно. За да се усети оптимално образното влияние на творбите в изложбата Dead end, представяща 7 живописни диптиха, те са нарисувани в огромен формат с живописна техника. В тях фенът може да разпознае героите на Михаил Билалов, Ирена Милянкова, Снежана Макавеева (мъртвите персонажи, отишли в Чистилището), както и облика на самия Митовски.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР