Най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър "Алеко Константинов" е

...
Най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър "Алеко Константинов" е
Коментари Харесай

Експлозивна комедия за големия взрив с премиера в Сатирата

Най-новото заглавие в афиша на Сатиричния спектакъл "Алеко Константинов " е "Експлозивна комедия за огромния гърмеж ". Премиерата е планувана за 6 февруари от 19.30 часа. Автор на пиесата е Александър Секулов.

Поставя я Пламен Марков. "Александър Секулов, с който до момента не бях работил, ми изпрати един собствен нов текст, от който ми замириса на достоверна ирония, на изобретение, на наслада от открити в думите и обстановките ориентири, които са отличен мотив за язвителен театър ", споделя режисьорът Пламен Марков.

"Не правещ се на комичен, а същински комичен, не пропагандно и шаблонно факсимиле за ирония, а същинска ирония, нещо автентично, в което има болежка и вяра.

Предложих я незабавно на управлението на театъра и към този момент я преговарям. Репетициите са радостни. Така ми се желае да не се заблуждаваме, че работим по отличен материал за модерно автентично българско сатирично зрелище, по този начин ми се желае заради нуждата да има такова животно като жирафа, да не си измисляме, че има, по този начин ми се желае да пренесем насладата от работата ни в наслада за публиката ", сподели още Марков.

Сценографията и костюмите са дело на Мира Каланова, музиката на Калин Николов. Помощник режисьор е Елица Мутафчиева, драматург - Богдана Костуркова. В функциите ще забележим Пенко Господинов, Стела Ганчева, Асен Мутафчиев, Михаил Сървански, Кирил Бояджиев, Вилислава Кирилова, Теодор Елмазов, Димитър Баненкин, Албена Павлова, Иван Панев. "Експлозивна комедия за огромния гърмеж " се слага за първи път на театрална сцена.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР