Най-новото попълнение 737-10 в семейството Макс на изпълни първия

...
Най-новото попълнение 737-10 в семейството Макс на  изпълни първия
Коментари Харесай

Най-големият Боинг Макс дебютира в небето

Най-новото попълнение 737-10 в фамилията Макс на " " извърши първия си полет. Така се сложи нов стадий в рестартирането на този тип машини за междинни дистанции, които 20 месеца бяха спрени от придвижване след две съдбовни произшествия, съобщи Франс прес.

Бяло-синият аероплан излетя в 10:07 ч. локално време от Рентън, Вашингтон, и след прехвръкване над ясно небе кацна безвредно в Сиатъл в 12:38 ч. " Самолетът работи отлично ", сподели Дженифър Хендърсън, основен водач на полета по програмата 737. " Маршрутът, по който поехме, ни разреши да тестваме системите, ръководството на полета и качествата за ръководство на самолета, всички тези маневри минаха тъкмо както се надявахме ", добави тя, представена в официално съобщение.
 Байдън приветства договорката за „ Боинг ” и „ Еърбъс ” Байдън приветства договорката за „ Боинг ” и „ Еърбъс ”
Американският президент Джо Байдън съобщи, че договорката сред Съединени американски щати и Европейски Съюз за удължение на примирието в разногласието им за помощта за „ Боинг&...

Самолетът, който добавя гамата от еднофюзелажни машини на сиатълския колос, занапред следва да премине многочислени проби, преди първите бройки да бъдат доставени на клиентите. Това се чака да стане през 2023 година. Моделът 737-10, който е най-големият от серията МАКС, може да транспортира до 230 пасажери на разстояние 6110 километра. Той се предлага на каталожна цена от 134,9 милиона $. Официално пуснат през 2017 година, 737-10 имаше за цел да конкурира " А321нео " на " Еърбъс " в сегмента с една пътека и над 200 места.

Първите доставки в началото трябваше да бъдат осъществени през 2020 година, само че датата бе отлагана към този момент два пъти. " Боинг " трябваше да се пребори с разочарованията от 737 МАКС по целия свят, откакто при две произшествия за къс период от време, през 2018 и 2019 година, починаха общо 346 души, напомня.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР