Най-новият български филм Шекспир като улично куче излиза в кината

...
Най-новият български филм Шекспир като улично куче излиза в кината
Коментари Харесай

Борислав Чучков за филма „Шекспир като улично куче”: Личните истории винаги прерастват в нещо хубаво

Най-новият български филм " Шекспир като улично куче " излиза в кината в цяла България на 3 февруари. За да опишат повече за него, посетители в предаването " Посока Култура " бяха продуцентът Борислав Чучков и младият артист, играещ основната роля, Владислав Стоименов.

" Филмът следва, Валери Йорданов е режисьор и сценарист. Това е може би един от най-награждаваните филми на нашия Национален фестивал " Златна роза " през есента на 2022 г.Надяваме се да бъде сполучлив ", показа Борислав Чучков.

Той е на мнение, че възнаграждението за артистите може да бъде доста по-голямо, само че все пак движещата мощ е любовта към театъра и изкуството. Според него съществуват младежи, които имат идеали.

Героят на Владислав Стоименов от кино лентата живее в жесток свят. " Този свят, в който той е израснал, го е изградилкато персона. Тези момчета не са от хората, които ще гледат нещата доста напред и в вероятност. Напротив – всичко е въпрос на тук и в този момент ", уточни артистът.

Борислав Чучков от своя страна сподели, че за неготова са изгубени младежи, които, даже да имат вероятност, не желаят да я виждат. Хора, които живеят в този момент, мислят единствено за най-близкото бъдеще. По думите му обаче за това не са отговорни те, отговорна е цялата система.

" Има една имитация " и да бъдеш, и да не бъдеш – въпрос на оцеляване ", може би в действителност става въпрос за оцеляване ", посочи Владислав Стоименов.

" За Валери Йорданов това е една персонална история, а персоналните истории постоянно прерастват в нещо хубаво ", показа Борислав Чучков. " На първо място е посланието, че би трябвало да отстояваш своите правила, само че за жалост това не постоянно значи, че ще успееш. Понякога систематав последна сметка ще те прецака ", добави продуцентът.

Актьорът Владислав Стоименов показа, че за него това е бил скъп опит - да се срещне с Валери Йорданов и всички останали, участващи във кино лентата.

Попитан какво не доближава на българските филми да доближат на това международно равнище като румънското, сръбското иунгарското кино, артистът отговори по този начин: " Има нещо доста ключовои това е, че много сме повлияни от киното в Холивуд. Има едни стандарти, които много се придвижват в България. От това всеобщо изкарване на филми ние сме придобили едни показа за това по какъв начин би трябвало да наподобява един филм от темпоритъм, до сюжет, тематика, артисти и така нататък Това налагане от време на време мъчно може да направи по този начин, че ние самите да се замислим какво нас ни вълнува ".

По думите му има някаква липса на хрумвания и на еднаквост в българското кино. " Според мен тук с " Шекспир като улично куче " се получава нещо забавно точно поради концепцията на Валери, тъй като тя е персонална ", добави артистът.

" Започваме да вършим достоверни филми, които се ценят повече. Киното върви, само че има потребност от доста по-голям размер. Сега стартират да излизат от ден на ден хубави филми, тъй като започнахме да се връщаме към някаква нормалност и да произвеждаме по 15-20 кино лентата годишно. Тъй като всеки един филм е първообраз, няма по какъв начин да желаеме от два кино лентата и двата да са гениални ", сподели от своя страна Борислав Чучков.

Той изрази вяра,че ще излизат от ден на ден хубави български филми през идващите години.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР