Най-новите самолети на Airbus за полети на дълги разстояния -

...
Най-новите самолети на Airbus за полети на дълги разстояния -
Коментари Харесай

Новите самолети на Airbus, които могат да летят директно на 18 000 км

Най-новите самолети на Airbus за полети на дълги дистанции - A350 се радват на огромна известност. Но единствено един транспортьор - Singapore Airlines към този момент реши, че има потребност от версия на самолета, която може да лети на ултра дълго разстояние.

Въпросният A350 може да реализира пряк полет на съвсем 16 000 км, пътувайки от Ню Йорк до Югоизточна Азия без спиране, написа Bloomberg.

Самолетът към този момент мина сполучливо наложителните тествания, а Airbus се готви да създаде 7 такива и да ги достави през тази година.

 Това е новият най-дълъг полет
Това е новият най-дълъг полет

15 329 километра за съвсем 19 часа

Летателният уред не изисква спомагателни резервоари за гориво, а вместо това употребява спомагателен размер в съществуващите резервоари.

Новият аероплан се движи с спомагателни 24 000 литра гориво, с цел да доближи своя оптимален диапазон до 18 000 км, с 3000 км повече от общоприетия A350. Може да лети в продължение на повече от 20 часа.

" Единственото нещо, което в действителност е характерно, е спомагателното гориво. И даже за това използваме пространството, което към този момент имаме. Това в действителност е напълно дребна еволюция на тази система с спомагателни тръбопроводи и спомагателна вентилация ", изясни пред Bloomberg Мариса Лукас-Ухена, маркетинг шеф на Airbus A350.

 Новият най-дълъг полет в света ще лишава 19 часа и ще бъде сред Ню Йорк и Сингапур
Новият най-дълъг полет в света ще лишава 19 часа и ще бъде сред Ню Йорк и Сингапур

Той ще бъде пуснат в идващите месеци

Производството за самолета за ултра дълги полети лишава тъкмо толкоз време, колкото и общоприетия A350. Европейският авиопроизводител има за цел да основава по 10 A350 месечно до края на годината, а сега има 832 поръчки за фамилията на A350.

Покупката на 7-те самолета за ултра дълги полети е част от поръчка за 67 летателни апарата на сингапурската самолетна компания, която от дълги години употребява машините на Airbus.

Превозвачът възнамерява да получи самолетите в идващите месеци и да стартира директни полети от Сингапур до Ню Йорк през октомври. Singapore Airlines счита да ги употребява и с цел да лети непосредствено до Лос Анджелис. Авиокомпанията сега употребява общоприетият A350 за 17-часови директни полети до Сан Франциско.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР