Най-новите бързи зарядни устройства на постоянен ток (DC) от ABB

...
Най-новите бързи зарядни устройства на постоянен ток (DC) от ABB
Коментари Харесай

АББ задвижва бъдещето на Германската електрическа мобилност с разширено портфолио от зарядни решения


Най-новите бързи зарядни устройства на непрекъснат ток (DC) от ABB AbilityTМ дават идеалното решение за потребностите на електрическите транспортни средства през днешния ден и на следващия ден.
На тазгодишното ревю в Хановер АББ показва своите най-нови и пригодени за бъдещето решения за електрическата подвижност - с новия стилен DC Wallbox и неотдавна показаната публично бърза зарядна станция Terra 54.

Проектирани да посрещат потребностите на все по-свързаното и стабилно общество, DC Wallbox и зарядната станция Terra 54 на АББ оферират първоначален диапазон от до 920V, което подсигурява, че могат да поддържат всички съществуващи електрически транспортни средства с 500V акумулатори, плюс идващото потомство високоволтови електрически транспортни средства.

И двата продукта са част от портфолиото от свързани услуги ABB AbilityTM, осигуряващи засвидетелствуване, консолидиране с бек офиси и платформи за заплащане, наблюдаване, отдалечена диагностика и ремонт, както и актуализации и надстройки “по въздуха”.

Франк Мулон, началник на световното бизнес направление на АББ за зареждане на електрически транспортни средства, разяснява: “АББ е в челните редици на създаването на интелигентни и устойчиви технологии за бъдещето на превоза. Ние сме пионери в основаването на гъвкави и висококачествени електрически зарядни системи, които освен посрещат потребностите на днешните електрически транспортни средства, само че и подсигуряват, че към този момент е налице качествено решение за транспортните средства с по-висок волтаж, които се създават сега.”

DC Wallbox – плътно решение за бързо зареждане

DC Wallbox на АББ, който към този момент се предлага на немския пазар, дава идеалното решение за зареждането на електрически транспортни средства в офиси, автокъщи и публични паркоместа. Компактният DC Wallbox* се употребява с преимуществата на оптимален ток от 60 ампера, доставяйки 24 kW върхова мощ непосредствено до батерията на транспортното средство, позволявайки по-кратко време на зареждане от типичните бордови конвертори с номинална мощ сред 3 и 7 kW.

DC Wallbox се предлага с индивидуален или двоен излаз, и поддържа и двата стандарта CCS и CHAdeMO. Ежедневната работа е лесна с помощта на 7-инчовия пълноцветен тъчскрийн екран, който може да се чете на дневна светлина. Ключовите функционалности включват: пускане и прекъсване на зарядните сесии, проявление на напредъка по време на зареждане, помощни менюта, избор на език и достъп с PIN код.

Terra 54 – най-новото попълнение в най-продаваната гама артикули Terra

Междувременно, 50-киловатовата Terra 54 предлага водещо на пазара решение за сервизни станции и автомобилни паркове, където бързото зареждане е неотложно, с всекидневно време за зареждане от към 30 минути.

Бързото зарядно устройство на непрекъснат ток разполага с редица нови и усъвършенствани характерности, като да вземем за пример по-ярък потребителски екран (за по-ясна четимост на директна слънчева светлина) с по-гъвкави варианти за персонализация и усъвършенствани терминали за заплащане с кредитна карта за приложимост в разнообразни страни.

Други нови характерности на зарядните станции Terra 54 включват: по-добро ръководство и по-стабилни държачи на конекторите за всички типове кабели; по-модернизирана силова електроника за усъвършенствана надеждност и дълготрайна валидност на компонентите; по-добра досегаемост за сервизните инженери. Зарядните станции са готови и за интелигентни зарядни профили и ръководство на натоварването по обектите.

“Добавянето на DC Wallbox и зарядна станция Terra 54 към нашето портфолио затвърждава още повече позицията ни на световен пазарен водач в областта на зареждането на електрически транспортни средства, с към този момент над 10 500 бързи зарядни устройства на непрекъснат ток, продадени в целия свят. Очакваме и двата продукта да подкрепят по-широкото приемане на решенията за електрическата подвижност от страна както на частни притежатели на транспортни средства, по този начин и на компании, и сме горди, че подтикваме още по-голям прогрес по пътя към превоз с нулеви нездравословни излъчвания в Германия и отвън нея.

АББ предлага цялостната гама зарядни решения за електрически автомобили, електрически и хибридни рейсове, както и решения за електрификацията на кораби и железопътни линии. Списание “Fortune” неотдавна класира АББ под номер 8 в своя лист от компании, които “променят света” поради напредъка и достиженията на компанията в електрическата подвижност и зареждането на електрически транспортни средства. В ролята си на общоприет спонсор на Шампионата ABB FIA Formula E и формален сътрудник по обезпечаване на съоръжение за зареждане за новите серии Jaguar I-PACE eTROPHY, АББ разпростира своя ангажимент да поддържа и уголемява бъдещето на интелигентния и резистентен превоз.

* В770mm x Ш584mm X Д300mm

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач с изчерпателен портфейл от артикули за цифровите браншове. С история на нововъведения от над 130 години, АББ през днешния ден е водач в цифровите браншове с четири насочени към клиента и водещи в международен мащаб бизнес посоки: “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Индустриална автоматизация”, “Задвижване” и “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”, поддържани от общата цифрова платформа на компанията - ABB Ability™. Водещото на пазара бизнес направление на АББ “Енергийни мрежи” ще бъде продадено на “Хитачи” през 2020 година АББ развива активност в над 100 страни и разполага с към 147 000 чиновници.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР