Най-нови коли в страните от ЕС карат белгийците - средно

...
Най-нови коли в страните от ЕС карат белгийците - средно
Коментари Харесай

В ЕС най-много стари коли се карат в България

Най-нови коли в страните от Европейски Съюз карат белгийците - приблизително на 7 години. Следвани от жителите на Дания, Англия и Германия, където колите са приблизително на възраст 8 години, демонстрират систематизирани данни на Евростат и на Асоциацията на автомобилните производители (АСЕА) за автомобилния парк на Европейски Съюз през 2017 година

В България колите са най-стари, като повече от половината са на повече от 20 години. В Полша 40% от колите попадат в тази рубрика.
В Латвия, Литва и Румъния също сериозна част от хората разчитат на коли на повече от 20 години - повече от една трета.
Според данни на европейската статистика в България през предходната година е имало регистрирани към 3.4 милиона автомобила, което почти е по 450 автомобила на 1000 българи. Най-висок дял коли на глава от популацията е регистриран в Люксембург - 662 автомобила на 1000 поданици, а минимум в Румъния - 260 коли на 1000 поданици.
Повече от половината коли в Европейски Съюз са с бензинови мотори - 56 на 100, към 40% са с дизелови мотори , а едвам 4 % са задвижвани с различни горива или електричество .
Делът на транспортните средства на бензин и дизел в България е съвсем еднакъв, с ангажимента че доста от бензиновите са снабдени и с газова уредба.
Регистрираните екологични коли в страната са извънредно малко - регистрирани са едвам 2474 хибрида и единствено 274 електрическия автомобил.
През предходната година в Европейски Съюз са продадени общо над 800 хиляди автомобила с различно гориво , като регистрациите на сходни транспортни средства съвсем са се удвоили в Испания и Германия - растеж от 90 на 100, следвани от Обединеното кралство и Франция - растеж от 48 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР