Най-новата суперяхта носи името Mako. Дизайнът й е вдъхновен от

...
Най-новата суперяхта носи името Mako. Дизайнът й е вдъхновен от
Коментари Харесай

Суперяхта, вдъхновена от най-бързата акула в света

Най-новата суперяхта носи името Mako.

Дизайнът й е въодушевен от мако - най-бързият тип акула в света, кадърен да развива скорост от 74 км в час.

Корабът с дължина 120 метра, планиран да „ пробива вълните “, е „ въодушевен от елегантността на акулата мако “, разкриват дизайнерите.

Колко бързо може да се движи - с сред 40 възела (74 км в час) и 50 възела (80 км в час).

Плавателният съд – разгласен за „ изследователска яхта “, е дело на дизайнерската група State of Craft, основана в Лондон и Отава, Канада.
View this post on Instagram
A post shared by State of Craft (@stateofcraft)

В рамките на удивителния повсеместен дизайн, хващаща окото характерност е хеликоптерната площадка на предната палуба, която може да се прибере под нея, с цел да действа като гараж за летящи машини.

Предната палуба е дом на плувен басейн, който предлага „ невероятни гледки, разпростряли се през цялата яхта “.
View this post on Instagram
A post shared by State of Craft (@stateofcraft)

В „ сърцето “ на яхтата е Студиото - „ изпълнено със светлина пространство с двойна височина с непрекъсната панорама “. Дизайнерите означават: „ Това обилно и комфортно пространство предлага чувство за мащаб, ориентировка, независимост и връзка със слънцето, морето и небето, което нормално се губи при огромните яхти. “

Слизайки на долната палуба, ще откриете рулевата рубка в носа на кораба, както и „ просторни и гъвкави пространства за настаняване на посетители и екипаж “, които се състоят от шест жилището за посетители. Главният апартамент, в това време, заема цялата горна палуба на суперяхтата.

Над горната палуба е Павилионът - стая, предпазена от плъзгащи се паравани, която може да се употребява като „ обсерватория, панорамен салон, фитнес студио или място за съзерцателна йога “.
View this post on Instagram
A post shared by State of Craft (@stateofcraft)

За да се насладят на панорама към морето, пасажерите могат да се насочат към задната палуба, където има „ потънала “ зона за сядане, която предлага 270-градусова панорама. Лодки могат да влязат непосредствено в корпуса и да дебаркират във вътрешността през вратата на гаража на кърмата.

Плажният клуб може да се похвали с извънредно необятна платформа, на която пасажерите могат да се любуват на водни спортове.

Суперяхтата – оповестена за „ комфортен дом, пространство за развлечение и платформа за завършения “, може да бъде модифицирана, с цел да се трансформира в „ транспортен съд за търговски експедиции “, означават дизайнерите, представени от Daily Mail.
View this post on Instagram
A post shared by State of Craft (@stateofcraft)

Проектиран да има нулев въглероден отпечатък, корабът употребява система за задвижване, включваща резервоари за водород, горивни кафези (клетки, произвеждащи електрически ток от химическа реакция) и електрически мотори, комбинирани със система от акумулатори и слънчеви панели.

Коментирайки необичайния дизайн, създателят на State of Craft Даниел Голдбърг споделя: „ Исках корпусът и надстройката, вътрешните и външните пространства да бъдат мощно интегрирани в общ размер с непрекъсната повърхнина. Това обединение на форма и функционалност отличава концепцията и дава информация за всички аспекти на дизайна през цялото време. “

Mako сега е идея и цената му следва да бъде конкретизирана. Това е първият опит на State of Craft в морския дизайн - групата е работила преди този момент върху жилищни планове и частни домове, като нейното портфолио включва жилищата в The Shard в Лондон.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР