Най-новата книга на Анна Заркова Българската мафия, както я видях“

...
Най-новата книга на Анна Заркова Българската мафия, както я видях“
Коментари Харесай

Анна Заркова с нова книга за безнаказаността на престъпниците у нас

Най-новата книга на Анна Заркова „ Българската мафия, както я видях “ е естествено продължение на книгите й „ Изгаряне “ и „ Големите убийства “.

Творбата представлява ретроспекция на протичащото се в правораздавателната система на страната през последните 30 години до наши дни. Тази ретроспекция се основава на събирания в продължение на десетилетия материал от журналистката, на нейни предходни книги, изявления, както и на други обществени източници по огромните престъпни случаи в страната.

В книгата приказват прокурори, съдии, народни представители, „ сиви кардинали “, елементарни хора и... нарушители.

Изводите остават за читателя, само че в случай че би трябвало да се заключи с една дума насъбрания публицистичен матирал в книгата, то тази дума би била „ безотговорност “. Безнаказаност за осъществени закононарушения, без значение дали са типичен престъпни закононарушения, каквото е покушението и против самата Заркова, или закононарушения на „ белите якички “, ощетили и ощетяващи милиони българи през годините.

Съвременните българи са очевидци на описваното в „ Българската мафия, каквато я видях “. Историята обаче бързо се не помни от всички нас, новите престъпни случаи се натрупат и захлупват предходните. Достойнството на тази книга е, че напомня всичко случило се и незабелязано свързва хора и събития посред им. Спойката, която през десетилетията, се е случила сред престъпния свят и този на белите якички, Анна Заркова назовава „ мафия “. Мафията, по този начин, както тя е видяла през погледа на журналиста.

Книгата „ Българската мафия, както я видях “ е отпечатана от издателска къща " Авлига ". Предговорът е на различен прочут публицист - Никола Кицевски. Творбата на Анна Заркова може да бъде поръчана онлайн след 17 октомври, а по книжарниците ще може да се откри от идния понеделник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР