Най-ниските температури през декември у нас ще бъдат между минус

...
Най-ниските температури през декември у нас ще бъдат между минус
Коментари Харесай

Времето през декември: Очакват ни температури от минус 15 до 15 градуса

Най-ниските температури през декември у нас ще бъдат сред минус 15 и минус 10 градуса, а най-високите - сред 10 и 15 градуса, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Тази година през декември се чака междинната месечна температура да бъде към и под нормата, която в Северна България и по високите полета е 0-1 градуса, в Горнотракийската равнина - 2-3 градуса, по Черноморието и в най-южните региони - към 4 градуса, а в планините - от минус 8 до минус 3 градуса. Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в по-голямата част от страната е сред 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините и в най-южните региони - сред 70 и 120 литра на квадратен метър.



Декември ще стартира без превалявания, със умерено, само че студено време. Ще бъде най-вече слънчево, само че на доста места в равнинната част от страната и в котловините заран ще има мъгла или ниска облачност, а в обособени региони те ще се задържат по-дълго.



В Северна България ще има снежна завивка и дневните температури ще остават под нулата. Все отново, наклонността е към стопляне, по-чувствително ще е в планинските региони. Около средата на първото десетдневие се чака смяна на циркулацията и до края на интервала вероятността за превалявания е огромна - ще има и дъжд, и сняг. В края на десетдневието температурите ще се намалят.



През множеството дни от второто десетдневие ще доминира облачно време, с понижена видимост в равнините, с температури към и под нормата. Превалявания ще има основно при започване на десетдневието. Повече слънчеви часове ще има в планините и в планинските региони към средата на интервала. През втората половина от десетдневието едва ще се затопля.



Към края на второто и при започване на третото десетдневие на декември още веднъж има нараснала възможност за превалявания, най-вече от сняг. В средата на десетдневието - към Коледа, изгледите са за време без превалявания, а след това ще стартира покачване на температурите, само че още веднъж с превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР