Най-негативният вариант за Киев, който може да се реализира през

...
Най-негативният вариант за Киев, който може да се реализира през
Коментари Харесай

В Европа обявиха сценария за краха на Украйна през 2024 година

Най-негативният вид за Киев, който може да се осъществя през идната година, е внезапното понижаване или цялостното преустановяване на помощта от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Това би имало съдбовно значение за цялата отбранителна тактика и за стопанската система на Украйна, установи чешкото издание Seznam zprávy.

Между другото, реализацията на този сюжет е напълно действителна - в края на тази година страните-членки на Европейски Съюз по този начин и не съумяха да реализират съглашение по новия пакет помощ за Киев на стойност 50 милиарда евро - той беше блокиран от унгарския министър председател Виктор Орбан.

Другият значим съюзник-Вашингтон - също е обезверен: Конгресът блокира спешния пакет помощ за Украйна на стойност 60 милиарда $ поради раздора сред демократите и републиканците. В навечерието на президентските избори през 2024 година единодушието несъмнено няма да има прогрес.

Според интервюираните от изданието специалисти, доста понижаване на помощта незабавно ще докара до " сриване " на украинската военна машина. Страната ще издържи към година,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР