Най-накрая, би възкликнал оптимистът. Какво пък толкова, би омаловажил песимистът.

...
Най-накрая, би възкликнал оптимистът. Какво пък толкова, би омаловажил песимистът.
Коментари Харесай

Една история за песимизъм, оптимизъм и повече реализъм

Най-накрая, би възкликнал оптимистът. Какво пък толкоз, би омаловажил песимистът. Но значимото е какво би споделил след успеха над Танзания с 1:0 реалистът. Успех, който беше потребен от позиция на логиката на психиката, завършек на отрицателната серия и трети следващ дуел под управлението на Илиан Илиев, в който България няма загуба.

Прекрасен гол на Кирил Десподов, без който все още, явно, офанзивата ни мъчно би функционирала. Той е вкарал 5 от последните 10 гола за „ лъвовете “. Да, за разлика от противниците в първите два мача при новия селекционер – Унгария и Сърбия, в този момент съперникът не може да респектира никого даже на личния си Континент.

И тъкмо по тази причина е много плашещо, че Танзания съумя да сътвори толкоз доста рискови положения пред вратата на Димитър Митов. Някои от тях след груби неточности, други след положителни офанзиви, а в края можехме да получим гол след ъглов удар, което си е слабост на представителния отбор.

Ако приказваме за поредност, такава несъмнено има. В първия мач на Илиан Илиев против Унгария и в този против африканците 8 титуляри бяха едни и същи – т.е., гръбнакът към този момент се вижда. В центъра на отбраната се обрисува тандем сред Алекс Петков и Валентин Антов. Виктор Попов е употребен и на двата бека, а в центъра на терена наличието на Илия Груев и Ивайло Чочев все още наподобява несъмнено.

Трима от упоменатите дотук попадат и в друга категория. Десподов, Антов и Чочев са измежду шестимата от всички 25 в тима за FIFA Series, които имат зад тила си най-малко 15 мача с националната фланелка. С други думи клишето: „ Млад тим сме, трупаме опит “, в действителност, не е лишено от логичност. Но и младостта не може да е постоянно опрощение. Реалистът би споделил и друго: „ Тепърва ни чака прекомерно доста работа, с цел да пристигна моментът на утешение и цялостно задоволство от играта “.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР