Най-мощната буря от над 30 години насам връхлетя Норвегия. Стихията

...
Най-мощната буря от над 30 години насам връхлетя Норвегия. Стихията
Коментари Харесай

„Керемиди летят навсякъде“: Най-мощната буря от десетилетия удари Норвегия

Най-мощната стихия от над 30 години насам връхлетя Норвегия. Стихията събори покриви на къщи и прекъсна електричеството.

Ураганни ветрове с пориви до 180 км/ч удариха някои елементи на скандинавската страна, заяви Асошиейтед прес.

В мощ е най-сериозният червен код за рисков вятър

Някои региони бяха наводнени, а самолетните компании и фериботите преустановиха работа. Затворени бяха учебни заведения, пътища, тунели и мостове.

Снимка: Reuters

В градче североизточно от Берген, втория по величина град в Норвегия, рано в четвъртък рейс с 14 пасажери е бил отвеян от пътя, само че се е разминал без потърпевши.

Шведският институт по метеорология и хидрология издаде алено предизвестие - най-високата степен на паника, за западната част на региона Норботенс, която граничи с Норвегия. Издадени бяха и предизвестия за лавини в района. 

Снимка: Reuters

Бурята, наречена от норвежките метеоролози „ Ингун “, се появи в централна Норвегия в сряда следобяд, а в четвъртък се придвижи на север. В най-северният град на Норвегия Будьо центърът е бил отцепен поради „ заплаха за живота и здравето “.

90% от учениците в едно учебно заведение отиват до него с колело или пешком

Университетската болница в Северна Норвегия заяви, че е развалена антената на покрива ѝ в град Харстад. „ Покривни керемиди летят на всички места из града и видимостта е неприятна “, съобщи представителят на града Ойвинд Арвола пред норвежката телевизия NRK.

Местната полиция удостовери, че в близост летят парчета. Оттам помолиха хората да заобикалят да излизат на открито, в случай че е допустимо, а в случай че го вършат да внимават за летящи предмети.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР