Най-много Украйна иска мира, а именно агресора настоява да води

...
Най-много Украйна иска мира, а именно агресора настоява да води
Коментари Харесай

Украинското посолство за думите на Радев: Искаме мир, а агресорът настоява да води война

Най-много Украйна желае мира, а точно агресора упорства да води война. Това показва в своя позиция посолството на Украйна в България. Вчера, че Украйна упорства да води война с Русия, а сметката се заплаща от цяла Европа.

Посолството декларира, че Украйна поставя всички вероятни старания за възобновяване на мира.

" Украинският народ, започвайки от 2014 година, героично се отбранява и отстоява своята териториална целокупност и държавен суверенитет. Русия като страна терорист продължава своята въоръжена експанзия против Украйна, засилвайки заканите и нуклеарния шантаж против демократична интернационална общественост. Прехвърлянето на виновността върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война е една от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа ", пишат от посолството.

Добавят, че единствено кремълският режим и неговите почитатели заобикалят да назовават войната на Русия против Украйна с думата " война ", маскирайки съветската експанзия и геноцида против украинския народ под формулировките " спор " и " специфична интервенция ".

" Искаме да подчертаем, че даването на средства за защита на Украйна не води към увеличението на количеството на жертви и опустошения, тъкмо назад - това значи повече избавени животи както на обикновенните жители, техните фамилии и деца, по този начин и на домовете и жилищата им. Предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна - това са гаранции и за сигурността на Европа, в това число и на България ", пишат от посолството във връзка още една от тезите на президента Радев - че даването на оръжие на нападнатата страна ще докара до повече жертви.

Предвид " стартиралата предизборна акция за локални избори ", посолството се обръща към неназовани " избрани политически сили " с апел да се въздържат да употребяват обвинявания против Украйна, която страда от съветската военна експанзия, за постигането на ситуативни политически цели:

" Това се отнася и за спекулациите с украинските жители от български генезис, многочислената българска диаспора в Украйна. Те, както и представителите на други национални малцинства, са патриоти на своята страна и пазят домовете си и роднините си от зверствата на съветските окупатори "

В позицията написа още, че Украйна е признателна на България за даване на помощи и непрекъснатата поддръжка в политическа, военно-техническа, финансова и филантропична сфери.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР