Най-много тежки пътни инциденти в България настъпват в петък. Това

...
Най-много тежки пътни инциденти в България настъпват в петък. Това
Коментари Харесай

Най-опасният ден за пътуване в България е петък

 Най-много тежки пътни произшествия в България настъпват в петък. Това демонстрира анализът на пътния травматизъм за последните 10 години. Данни заяви заместник-председателят на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ Анжелина Тотева.

" Всяка година по над 1000 случая със починали и ранени настъпват в последния работен ден от седмицата. Същевременно най-безопасният ден за пътешестване съгласно статистиката е неделя ", сподели Анжелина Тотева. Умората и скоростта са измежду главните фактори за тази статистика, съгласно отчета, тъй като хората постоянно подхващат пътувания в петък, след края на работния ден и бързат да стигнат до мястото, което са избрали за своята отмора.

Същевременно в неделя придвижването по междуградските пътища и автомагистрали също е интензивно, само че случаите са значително по-малко. " Надявам се, че на тези от вас, на които им следва да пътуват след днешното събитие, ще изберат да пренощуват някъде в района и ще карат, когато са отпочинали “, добави Тотева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР