Най-много са в Бургас (952), следван от Средец (642), а

...
Най-много са в Бургас (952), следван от Средец (642), а
Коментари Харесай

РИК-Бургас: Приключи подаването на заявления за гласуване по настоящ адрес, общо 5333 са регистриралите се за областта

Най-много са в Бургас (952), следван от Средец (642), а минимум са в Руен (91)

Отлично върви подготовката за изборите в най-големия многомандатен изборен регион – Бургаския. Това сподели пред Флагман ръководителят на РИК за 2-ри МИР Михаил Хаджиянев. Той разкри, че се чака машините за изборите да дойдат на 30 септември – 2 дни преди вота в неделя.

Междувременно към този момент изтече и крайният период за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес. Общо такива за региона са регистрирани 5333, като в Бургас са най-вече – 952, следвани компактно от Средец с 642 броя. Най-малко са в Руен – 91 поръчки.

„ В това няма нищо извънредно и не е отклоняване от нормата, която видяхме на предходните избори ”, увери Хаджиянев.

Председателят на РИК заяви и друга добра вест – хората към този момент наподобява са свиканали с машините и акцията по демонстрационното гласоподаване, която се организира от началото на акцията на 2 септември, върви по-добре от предстоящото. Имащите право на глас и в частност възрастните хора се оправят чудесно с машините и на множеството от тях даже не им би трябвало образование, с цел да ги употребяват както би трябвало.

От РИК-Бургас оповестиха още, че претендентът за депутат от „ Продължаваме промяната ” Бисер Русимов по-рано през днешния ден към този момент публично е бил премахнат от листата на партията за идния избор, откакто самият той се отдръпна преди две седмици поради „ голям напън от ЛГБТ общностите ”.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР