Най-много са фалшивите 50 стотинки от българските монети, показват данните

...
Най-много са фалшивите 50 стотинки от българските монети, показват данните
Коментари Харесай

БНБ предупреди: Най-много са фалшивите банкноти от 20 и 50 лева

Най-много са подправените 50 стотинки от българските монети, демонстрират данните на Българска народна банка за неистинските банкноти и монети.

За първите три месеца на тази година са открити 20 броя подправени 50 стотинки. Неистинските монети от един и два лв. са поравно – по 11 броя за трите месеца.

При банкнотите най-вече са откритите подправени 20 лв. – хванати са 94 такива от януари до март тази година. Следват ги тези от 50 лв. – 85 на брой.  Хванати са едвам 5 подправени столевки и 18 десетолевки.

Заради инфлацията българите носят все по-едри банкноти, демонстрират още данните на Българска народна банка. От началото на годината до края на май се покачва броят на банкнотите по 100 лв. и 50 лв. в обращение.

В началото на годината по 100 лв. са били в обращение 96,7 милиона банкноти, а в края на май те към този момент са близо 102 милиона броя.

Подобна е и обстановката с петдесетолевките, от които при започване на годината в обращение са били 207 млн. броя, а в края на май – към този момент са близо 216 млн. броя. В същото време въпреки и едва понижение има при банкнотите от 20 и 10 лв. в обращение демонстрират още данните на Българска народна банка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР