Най-много ме боли, защото демократите така и не разбраха, че

...
Най-много ме боли, защото демократите така и не разбраха, че
Коментари Харесай

Васко Кръпката: Беше огромна грешка да тръгнеш и да гониш мутрите с Радев, Слави, Манолова и Нинова

Най-много ме боли, тъй като демократите по този начин и не схванаха, че не би трябвало да се занимават с компроматни войни

Комунистите се оказаха най-големите капиталисти, какъв левичар може да е Путин с цялото си благосъстояние, разяснява пред Faktor.bg музикантът

Интервю на Васил Василев 

- Васко, кое е събитието на 2022 година, каква година изпращаме? 

- В персонален проект на мен ми се случиха доста хубави неща – издадохме албуми, възвърнаха се някои фестивали и пътувахме. В обществен и политически проект още веднъж виждаме пандемия след пандемия, избори след избори на фона на война, липса на отопление и пердах за тоалетна хартия. Преживяхме доста тревожна година. Тези неща сме ги виждали и въобще не ме плашат, само че най-важният въпрос остава проклетата война в Украйна. Всичко останало са детайлности. Империята на болшевишка и руска Русия се разпада и умира постепенно, само че в същото време предизвиква доста пакости, докъдето може да се докопае. Надявам се скоро това нещо да свърши и да капитулира този прокълнат строй, с цел да вървим към свободна Украйна и свободен свят. 

- От къде идва оптимизмът, откакто в Русия стартира акция за набиране на нови доброволци с обещанието, че ще бъдат добре платени, ще си купят нова кола и ще бъдат посрещнати като герои от някогашните си приятелки? 

- Моят оптимизъм идва от там, че целият естествен свят застава в поддръжка на Украйна. Любими музиканти, актьори и хора на изкуството застанаха в поддръжка на украинците. Самият народ там сподели огромна неотстъпчивост. В същото време ужким мощната войска на Русия непрекъснато губи в борбите. Вярвам в щастливото развиване на тази война. Аз персонално се надявам всичко да свърши час по-скоро. Самият оказвам помощ на Украйна. Направихме концерт в поддръжка на Киев. Нашият клуб непрекъснато събира помощи, които щерка ми с буса носи за украинските бежанци. Вярвам, че със силите на мислещия свят съветската тирания ще капитулира доста скоро. 

- Като изключим финансовите тласъци, които някои от нашите сънародници получават от Москва – за какво към момента има носталгия по Русия и взаимност с тероризма на Кремъл? 

- Всичко това е вследствие на комунизма и на обстоятелството, че множеството медии са подчинени на Кремъл. Хората не са отговорни, тъй като сме очевидци на ужасяваща агитация. Народът слуша какво му споделят малките екрани. Когато обаче става въпрос за персоналния избор, същият този народ не кара Лада и не си праща децата да учат в Русия или в Северна Корея. Той не върви на екскурзия в Коми, а кара западни коли. Парадокс е, че тези хора са избрали достиженията на западната цивилизация, само че в същото време хвалят съветския режим и са доста гласовити. Това е същото като с чалгаджиите преди време. Чалгарите в България в никакъв случай не са били повече, само че постоянно са били по-спонсорирани. Нещата си вървят – страната ни е член на НАТО и на Европейския съюз, което е нещо, реализирано с доста труд от една част от българите и политиците. Защо да вземем за пример руснаци не излязат с празни плакати пред Кремъл или не го замерят с умряла риба? Когато хората са свободни, могат да си мрънкат от заран до вечер. 

- През 2022 година партията на Слави Трифонов не съумя да влезе в Народното събрание. Има ли вяра, че чалгата в последна сметка беше победена? 

- Разбира се, това беше изминатият път. Чалгарското предаване постоянно е било политическо и на страната на злите сили. Много се веселя, че Има Такъв Народ влезе в политиката с всичките си простотии и „ умря “. Чалгата от дълго време е умряла по сцените и е единствено в кръчмите. Хубавата музика ще остане, а всичко останало е един печален и пропуснат миг в България. Мутрите настаниха чалгата у нас и я вкараха в най-гледаните медии. В един миг даже стана институция, само че към този момент не е и то доста от дълго време. Последният ход беше да бъде изритана с мощен шут. 

- Защо в границите на близо 2 години страната ни се ръководи от служебните кабинети на Румен Радев, на негови планове и не можем да излезем от този обаян кръг? 

- Много се разделихме. Дори през 1990 година не бяхме толкоз разграничени, което е доста тъжно. Главната роля за всичко това имат Москва и президентът Румен Радев. Следващите отговорни са тези, които се вързаха на президента. Те по никакъв метод не осъзнаха, че не могат да бутнат ГЕРБ. Не им доближи разсъдък да създадат една свястна предизборна акция, както да вземем за пример започнаха с акцията в „ Росенец “. Да тръгнеш да гониш мутрите със Слави Трифонов, с президента Радев, с Мая Манолова и Корнелия Нинова, беше голяма неточност. Всичко се трансформира в голяма предизборна акция на ГЕРБ. Това най-вече ме боли, тъй като по този начин и не схванаха, че демократите не би трябвало да се занимават с компроматни войни.  Естествено, че е най-лесно да се въздейства на народа с вести по какъв начин някой бил откраднал някакви златни кюлчета и си ги държи в чекмедже. Това обаче е жълто, а не умна европейска политика. Не трябваше да има „ изчегъртване “, а надграждане. Не би трябвало да забравяме, че тези, които през последните 33 година най-дълго са управлявали България, са Българска социалистическа партия. С всяко тяхно присъединяване в ръководството – те са банкрутирали страната. През последните години страната ни имаше доста проблеми с корупция и обири, само че нямаше банкрут. Затова хората гласоподават за ГЕРБ – тъй като би трябвало да бъдат „ извоювани “, а не изчегъртани. Затова се стигна и до там, че в случай че инцидентно критикуваш „ Демократична България “ и Румен Радев, значи, че си за Бойко Борисов. Всичко това е доста неприятно мислене, което няма да ни докара до средата. 

- Бивши членове на Българска социалистическа партия се пробват да вършат опция на Българска социалистическа партия. Има ли късмет новият план на Паскалев, Манолова и Дончева да се трансформира в новата левица? 

- В този план вземат участие хора, които нито са нови, нито са леви. За достоверна левица аз одобрявам баба Пенка от Чепърлянци, която е бедна и живее с концепциите на Маркс и Енгелс. Българските комунисти са най-големите капиталисти. Като виждам, даже не са единствено „ нашите “, а и международните. Оказаха се по-големи капиталисти от капиталистите. В България те реализираха приватизацията, а ченгетата реализираха кагебарската народна власт, която имаме сега. Какъв левичар може да е Владимир Путин, който е толкоз богат и има милиарди? 

- В началото на прехода имаше рекордно гласоподаване в една релативно демократична страна. Защо хората се отхвърлиха, къде са политическите оратори, през днешния ден от трибуната на Народно събрание слушаме диалози от махалата? 

- Няма по какъв начин да бъде по различен метод, тъй като нещата се трансформират. В началото еуфорията и митингите бяха за това, България да се откъсне от Съветския съюз и да влезе в свободния свят. Всичко това се случи. Имаме относително естествена стопанска система и банани по магазините. Оттам нататък – всичко е в нашите ръце, тъй като опира до избора на хората. Колкото и да се продават гласове и по какъвто и метод да гласуваме – най-после ние дефинираме какво ще се случва. Аз в никакъв случай няма да спра да одобрявам ръководството на ОДС и на тази клика. Днешните началници на страната са ми доста смешни, само че хората си ги избират. Какво можем да създадем? На власт се избират простаци. С моята музика работя за интелектуално мислене и културен метод на живот. Най-важно е войната в Украйна да свърши, Русия да стане европейка страна, с цел да бъде всичко наред. 

- Румен Радев разказа страната и протичащото се по времето на Кирил Петков и Асен Василев с „ шмекерия “. Това ли е думата, която дава отговор на обстановката през 2022 година? 

- Няма по какъв начин да влизам в тази дискусия. Това са междуличностни неща сред политиците. Най-хубаво отговори на всичко Теди Москов – „ аз съм склонен за спора сред Борисов и Радев. Двама души се карат, а третият печели. Да вземат да се убият, а пък който победи – да ръководи “. Каквото и да се случи, който и да завоюва, победител все е Москва. Аз постоянно гласоподавам за немосковски претенденти, тъй като посоката е „ Запад “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР