Най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман говори в

...
Най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман говори в
Коментари Харесай

Володимир Гройсман за войната: Това е геноцид срещу украинците, Путин иска да пороби всички

Най-младият министър председател в историята на Украйна Володимир Гройсман приказва в извънредно изявление за „ Събуди се” по Нова тв. Той роден на 20 януари 1978 година и е бил министър, народен представител, кмет и ръководител на Върховната Рада. Министър-председател от 14 април 2016 година до 29 август 2019 година

- Утре е 9 май. Как смятате, че Русия ще означи тази дата?

- Трудно ми е да кажа какво възнамерява Путин. Смятам, че Украйна и целият свят би трябвало да означават същинските дати, а не тези, които са зародили в резултат на пропагандата на Русия. В продължение на десетилетие те се опитваха да изтрият нашата национална памет. Украинският дух постоянно е бил доста мощен. Путин е натрупал доста ненавист към украинците. Той взе решение да прояви цялата си ненавист към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, всеобщи убийства.

- Какво желае Путин и каква е крайната му цел?

- Той желае владичество. Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По създание той е Хитлер. Това е геноцид против украинците.

- Какво мисли сега Украйна за България?

- Искам да кажа на вашите политици, които се пробват да поддържат Путин, следното: „ Първо решете за себе си дали сте на страната на положителното, или на злото”.

- Тази седмица българските депутати взеха решение да дават филантропична, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, само че не взеха решение за военната техника, а единствено с ремонт. Как се отнасяте към това решение?

- Благодарим Ви, само че бъдете по-смели.

- В началото на войната имаше опити спорът да бъде решен по дипломатически път. Трябва ли Зеленски да се срещне с Путин?

- Нашият президент доста пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те би трябвало да ни върнат целия Донбас и Крим. След успеха ни страната ни ще бъде възобновена, макар че ще отнеме време. Ние не сме нападали никого.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР