Най-мащабното бягане с кауза – Wings for Life World Run

...
Най-мащабното бягане с кауза – Wings for Life World Run
Коментари Харесай

Wings for Life World Run отбелязва десетата си годишнина

Най-мащабното тичане с идея – Wings for Life World Run отбелязва 10 години от основаването си през 2023-та. На 7-ми май тъкмо в 14:00 ч. локално време хиляди души от десетки и разнообразни страни ще започват по едно и също време, с цел да поддържат фондация Wings for Life в задачата й гръбначните увреждания да станат изцяло лечими. В България за момента градовете, в коите ще се организира проведено тичане са София и Варна, като се чака в идеята да се включат уредници от Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.

Заради неповторимия формат на надпреварата, всички приели идеята гръбначните увреждания да станат изцяло лечими, могат да бягат дружно, без значение къде по света се намират. Бяганията стартират тъкмо в 11:00 часа UTC (14:00 българско време), което значи, че Wings for Life World Run се организира по едно и също време в десетки страни по цялото земно кълбо.Тази година датата на осъществяване е 7-ми май.

Благодарение на особено основаното приложение Wings for Life World Run App, всеки може да бяга за идеята даже да се намира надалеч от проведено тичане, като резултатът му ще бъде включен в генералното класиране измежду всички участници по света.

В София всички ние ще можем да бягаме за идеята на 7-ми май в Борисовата градина. Във Варна бягането ще започва пред Морско казино, Морска градина.

Колко пари са събрани от Wings for Life World Run досега?

Към днешна дата са събрани 38 300 000 евро под формата на дарения, като всички те са вложени в проучвания. Само през 2022 година Wings for Life World Run генерира 4 700 000 евро дарения, с помощта на 161 892 участници от 192 страни. Анита Герхардтер, изпълнителен шеф на фондация Wings for Life, споделя, че:
„ Колкото повече пари съберем, толкоз повече изследвания можем да финансираме – и толкоз по-бързо можем да реализираме общата си цел. “

Освен че обезпечава финансиране за планове, фондация Wings For Life създава стратегии, които имат за цел да ускорят изследователския развой. Един образец е програмата Accelerational Translational Program (накратко ATP). Тя оказва помощ да се редуцира времето, належащо на предклиничните проучвателен планове да доближат до стадия на клинично изследване, където те фактически могат да бъдат тествани върху хора. Програмата освен обезпечава на откривателите пари, само че и им дава достъп до познания и интернационална мрежа от специалисти.

Регистрация за събитието

Повече информация за бягането в Борисовата градина може да намерите ТУК.

Още в този момент всеки има опция да даде своя принос за идеята, като се запише за присъединяване на 7-ми май или просто направи подаяние към фондацията. Минималната такса, която всеки подарява посредством регистрацията си, е 8 евро, само че в случай че желае, може да способства и с по-висока сума.

Защо е значимо да се включим

С присъединяване си в акцията всеки подтиква напредъка в изследователската активност, която търси лек за гръбначните болести. В последните години от ден на ден учени от целия свят смятат, че даже и хроничните увреждания могат да станат лечими.

Колкото повече хора поддържат идеята, толкоз повече се усилва опцията да бъде открито решение на казуса напълно скоро.

През 2022-ра година в България се включиха 522 индивида и бяхадарени над 10 000лв за идеята.

Целта на уредниците през 2023-та година е да се постви нов рекорден брой присъединили се деятели, както световно, по този начин и на локално равнище.

За фондация Wings for Life/ „ Крила за живот “:

Wings for Life / „ Крила за живот “ е неправителствена изследователска фондация, учредена през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния международен първенец по мотокрос - Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да откри лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани в резултат на контузия, и 130 000 нови пациенти всяка година, потърпевши в резултат на пътно-транспортни катастрофи, рухвания или спортни произшествия.

„ Крила за живот “ финансира 82 проучвателен плана в международен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР