Най-мащабният фестивал по рода си предстои съвсем скоро, а изненадите

...
Най-мащабният фестивал по рода си предстои съвсем скоро, а изненадите
Коментари Харесай

Илюстраторът на трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ Джон Хоу пристига за Aniventure Comic Con

Най-мащабният фестивал по рода си следва напълно скоро, а изненадите за почитателите на поп културата у нас стават от ден на ден. Aniventure Comic Con чака феновете на косплей, манга, аниме, гейминг и комикси на 8 и 9 юли, в Интер Експо Център, чиито зали ще се изпълнят с всевъзможни занимания и известни звезди от България и света.
 Джон Хоу
За наслада на феновете на Средната земя и света на Толкин, към новообявените посетители на фестивала се причислява именитият илюстратор Джон Хоу, водещ художник на концепциите на трилогиите на Питър Джаксън „ Властелинът на пръстените “ и „ Хобит “. Той работи и по едноименния сериал на Amazon, както и по редица други продукции като „ Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и дрешникът “, „ Г.Д.В. “, „ Батман против Супермен: Зората на справедливостта “, идния пълнометражен анимационен „ Войната на рохиримите “ и доста други. Джон идва за специфична презентация със заглавие „ Imagining Middle-Earth: from The Hobbit to the Rings of Power “ и среща с почитатели.

Уникалният жанр на Джон Хоу е различим по целия свят, като независимите му изложения му се радват на триумф в Съединени американски щати, Европа, Китай и Япония, а неговите детски и илюстровани книги са оповестени на над 30 езика. Илюстрираната от него настолна игра „ Властелинът на пръстените “ (Sophisticated Games, 1999) е продадена в съвсем един милион копия по целия свят. Той проектира и колекционерски фигурки по лиценз на Middle-earth Enterprises, като първата от тях, лимитирана в 300 екземпляра, е разпродадена за по-малко от секунда при стартирането ѝ на пазара. Джон Хоу стои и в основата на мултимедиен център за технологии на бъдещето в швейцарския град Ньошател, където живее.

Aniventure Comic Con готви специфична изненада и за безбройните почитатели на паметната сага „ Междузвездни войни “, която владее няколко генерации към този момент половин век. Колекцията, озаглавена „ Имало едно време “ дава опция за един нов взор към магията на киното с помощта на Yavin Group, и показва това, което бихте желали да видите „ преди доста, доста години, в една далечна вселена. “. Повече от 30 експоната, събрани на едно място, ще разрешат да се пренесем най-малко за момент в света, основан от Джордж Лукас и майсторите на образни резултати от компанията ILM („ Индъстриъл Лайт енд Меджик “). Falcon Millennium – транспортният транспортен съд на Хан Соло, X-Wing – звездният изтребител на Люк Скайуокър, или Star Destroyer на мрачния Дарт Вейдър са единствено няколко от моделите, ръчно направени от майстори в Полша. Ще имаме опция да забележим онлайн совалката на Кайло Рен или яхтата на Драйден Вос и да се надигнем лице в лице с безконечния Йода, търговеца Вато, бойния дроид B1 или астромеханика R5-D4.

За феновете на известната просвета и проучването на всевъзможни забавни тематики пък Aniventure Comic Con и сътрудниците от Ratio приготвят атрактивна презентация на доктор Максимилиян Гюнтер от Европейската галактическа организация (ESA). Той и неговия екип работят с разнообразни галактически задачи и телескопи, ситуирани от южноамериканските пустини до Антарктика. Заедно с химици и биолози, те учат най-горещите астробиологични въпроси – произхода и съществуването на живот оттатък Земята. От 2018 до 2021 година Максимилиян е бил теоретичен помощник в Масачузетския софтуерен институт (MIT). Завършва докторската си дисертация върху екзопланети в Университета в Кеймбридж. За нея работи с Нобеловия лауреат проф. Дидие Кело, един от учените, които откриват първата екзопланета през 1995 година Лекцията му е озаглавена „ Temperamental teenage stars creating and destroying alien life ”.

Не на последно място, следва среща и с най-любимите основатели на видео наличие у нас. Слави Панайотов, по-известен като Слави от The Clashers, създател на едноименния YouTube канал с повече от милион почитатели и създател класациите и книгите за ТОП мистерии, както и супер известните Айде БГ – Християна и Ивайло, които оферират на своите над 650 000 почитатели занимателно, тематично и просветително наличие, също ще са измежду гостите на събитието. Към тях се причисляват още Димитър Кирязов и Силвия Йорданова, познати от YouTube скечовете „ Светът на Ванката “ и двата пълнометражни кино лентата, първият от които – „ Бай Иван: Филмът “, стана безспорен шлагер в родния боксофис.

На тазгодишния Aniventure Comic Con ни чакат и вълнуващи занимания с някои от най-обичаните герои, познати от сериалите по FOX.

Сред към този момент оповестените посетители на фестивала са актьорите Том Влашиха и Кристоф Ламбер, илюстраторът Джим Корниш, комикс артистите Yehuda и Maya Devir и още доста. Феновете на косплея пък ще посрещнат Yuegene Fay, Pretzl Cosplay и Bakka Cosplay.

ANIVENTURE COMIC CON 2023 се организира с генералната поддръжка на А1 България, Coca-Cola, Sprite и Ozone.bg. Генерален медиен сътрудник е NOVA.

Билети за Aniventure Comic Con 2023 на 8 и 9 юли в Интер Експо Център може да намерите на или в мрежата на Eventim.bg и Grabo.bg. Все още са налични както двудневни билети за целия фестивал, по този начин и специфични VIP Meet & Greet пропуски. Повече информация ще откриете на

Следете:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР